Begrijpt u Europa nog?

Met dank overgenomen van Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) i, gepubliceerd op maandag 9 juli 2012.

Begrijpt u Europa nog?

Wie het weet mag het zeggen, maar wie weet het nog?

Miljardensteun of Miljardenstrop?

Dit weekeinde is het precies een week geleden dat de EU Spanje € 100 miljard uit het tijdelijk EU noodfonds toekende om de Spaanse banken te herkapitaliseren. Dit om aangaande het dossier Spanje, de rust op de financiële markten terug te laten keren.

Nederland heeft aan deze door de EU aan Spanje toegekende € 100 miljard maar liefst 7 miljard bijgedragen!

Naast de nu door Nederland bijgedragen € 7 miljard heeft een meerderheid van de tweede kamer afgelopen mei ingestemd met aanvullende garanties voor het EU noodfonds tot een hoogte van maar liefst € 33 miljard.

En hebben deze astronomische bijdragen de EU en Spanje geholpen? Nee, integendeel! Nu nog geen week later is de rente op Spaanse obligaties naar een recordhoogte, en een volgens economen onhoudbaar niveau doorgestegen.

Kortom, beleggers geloven er ondanks de door de EU uitgezette forse kapitaalsverstrekking niet in, en doen massaal hun Spaanse obligaties van de hand.

Hierdoor ziet de Spaanse premier Rajoy zich zeer waarschijnlijk genoodzaakt om binnen een week nadat Spanje de € 100 miljard aan noodhulp toegezegd heeft gekregen, wederom een beroep op het EU noodfonds te doen.

Het resultaat van al deze garanties en miljardensteun wordt steeds duidelijker .De eurocrisis wordt alleen maar groter en op alle vlakken volledig onbeheersbaar, waarbij beleggers en speculanten de vruchten plukken van het gebrek aan Europese politieke daadkracht.

De vraag is dan ook niet of er nog meer steunaanvragen gaan komen, maar welk land de volgende steunaanvraag gaat doen, en hoeveel Nederland aan dat verzoek als gevolg van de eerder gedane toezeggingen MOET gaan bijdragen.

De Europese droom, is verworden tot een Europese nachtmerrie waarvan de (financiële) consequenties voor Nederland zeer grote gevolgen zal hebben als wij nu geen harde besluiten nemen!

De OBP wil stoppen met de toegezegde steun en met de EU in haar huidige vorm.

Wij willen een einde maken aan het nagenoeg ongelimiteerd financieren van Griekse, Spaanse en andere (financiële) EU wantoestanden voordat het te laat is, en Nederland en haar burgers nog jarenlang de rekening van dit mislukte project moeten betalen!

Stop het huidige Europa en steun ons, om uw onze stem te laten horen!