Eigen zorg bijdrage naar € 350,00!!!!

Met dank overgenomen van Democratisch Politiek Keerpunt (DPK) i, gepubliceerd op maandag 9 juli 2012.

De Nederlandse gezondheidszorg wordt steen voor steen door onze overheid afgebroken. De zorg die als een van de schoolvoorbeelden in de wereld bekend stond, waar iedereen jaloers op was is, als het zo door gaat, ten dode opgeschreven. Marktwerking, bezuiniging en steeds hogere bijdrage door de eigen burgers. Zorg wordt straks alleen een luxe product wat door de kapitaalkrachtigen genuttigd kan worden. Zorg is er dan niet meer voor de armen. Dit werkelijk absurd en zo zullen wij “zorgmijders” gaan krijgen. Het gevolg is dat deze mensen zieker worden en als het dan echt niet meer gaat pas aan de bel trekken, met als gevolg hoge ziekenhuiskosten. De Onafhankelijke Burger Partij wil dit te allen tijde voorkomen en zorgen dat gezondheidszorg voor iedereen beschikbaar blijft.

Daarnaast heeft de overheid een blind vertrouwen in zorgverzekeraars. Zij zullen het wel eerlijk verdelen. Meer dan de helft van het zorgbudget gaat naar overhead kosten van de zorgverzekeraars. Echter de zorgverzekeraar bedient eerst zichzelf met alle luxe, dure vloeren, riante bureaus, heuse restaurants met chef koks, riante salarissen voor managers etc. De OBP is van mening dat hier fors op bespaard kan worden.

Ook zou de vergoeding via DBC’s een besparing op moeten leveren. Het gevolg is echter dat er een explosie aan spookrekeningen kwam. Zodoende zijn de salarissen van enkele specialisten nagenoeg verdubbeld. De OBP vindt dit werkelijk ongehoord. De salarissen van specialisten moeten goed maar nimmer overdreven zijn!

De OBP is van mening dat de kleinschaligheid in de gezondheidszorg terug moet komen. Door de relatie tussen huisarts en wijkzorg te herstellen, zal veel tijd en geld bespaard worden. De OBP maakt zich dan ook sterk voor een sterke 1e lijns gezondheidszorg die dicht bij de patiënt staat.

Kortom; de Onafhankelijke Burger Partij is van mening dat hervormingen binnen de gezondheidszorg een dusdanige besparing kunnen opleveren dat hiermee de eigen bijdrage tot een minimum beperkt kan blijven.