Foto-expositie over wapenhandel, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 3 juli 2012
plaats Den Haag
aanwezigen N. (Nebahat) Albayrak i e.a.

In het gebouw van de Tweede Kamer is van dinsdag 3 juli tot en met vrijdag 27 juli 2012 een foto-expositie te zien over de effecten van ongereguleerde wapenhandel op mensenrechten. De opening van de tentoonstelling is op dinsdag 3 juli om 13.30 uur.

Het welkomstwoord wordt uitgesproken door de voorzitter van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken, mevrouw Nebahat Albayrak (PvdA). Mevrouw Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib, spreekt namens alle organisaties die campagne voeren voor een internationaal wapenhandelverdrag.

De foto-expositie is samengesteld in het kader van internationale onderhandelingen voor een bindend verdrag voor controle op internationale wapenhandel. Deze onderhandelingen starten op 2 juli 2012 bij de Verenigde Naties in New York. Het uitgangspunt van de onderhandelingen is om afspraken te maken over een krachtig verdrag dat burgers wereldwijd beschermt tegen wapenmisbruik.

De foto-expositie is tot en met vrijdag 27 juli 2012 vrij te bezichtigen.

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 17.00 uur.

Ingang Lange Poten 4, Den Haag.

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de stafdienst Voorlichting van de Tweede Kamer, 070-318 3003 of persvoorlichting@tweedekamer.nl.


1.

Meer over...