Brief regering; Reactie op bericht “Medisch specialist moet meebetalen aan opleiding” - Interdepartementaal Beleidsonderzoek: Universitair Medische Centra (UMC's)

Deze brief is onder nr. 2 toegevoegd aan dossier 33278 - Beleidsonderzoek naar Universitair Medische Centra (UMC's).

1.

Kerngegevens

Officiële titel Interdepartementaal Beleidsonderzoek: Universitair Medische Centra (UMC's); Brief regering; Reactie van de minister van VWS n.a.v. het verzoek van het lid Leijten, gedaan tijdens de Regeling van werkzaamheden 13 juni j.l., inzake de berichten dat de medisch specialist moet meebetalen aan opleiding
Document­datum 20-06-2012
Publicatie­datum 20-06-2012
Nummer KST332782
Kenmerk 33278, nr. 2
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2011–2012

33 278

Interdepartementaal Beleidsonderzoek: Universitair Medische Centra (UMC’s)

Nr. 2

BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 15 juni 2012

Op verzoek van mevrouw Leijten (SP) stuur ik u hierbij mijn reactie op een bericht in NRC Handelsblad in de editie van 12 juni jl. Het betreft een bericht onder de kop «Medisch specialist moet meebetalen aan opleiding» over een van de voorstellen in het rapport van het zogeheten IBO (interdepartementaal beleidsonderzoek) UMC’s.

Het betreft een voorstel over artsen in opleiding tot medisch specialist en de mogelijkheid van een eigen bijdrage. Het rapport is een uitkomst van een interdepartementaal beleidsonderzoek door een ambtelijke werkgroep van 4 departementen, namelijk ministerie van Financiën, ministerie van Algemene Zaken, ministerie van OCW en ministerie van VWS. Zoals bij de toezending van het IBO-rapport op 23 mei jl. aan de Tweede Kamer is gemeld (Kamerstuk 33 278, nr. 1), zal het kabinet op korte termijn zijn standpunt ten aanzien van de voorstellen in het rapport aan de Kamer doen toekomen.

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, E. I. Schippers


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.