Voer vast minimumuurloon in

Met dank overgenomen van M.I. (Mariëtte) Hamer i, gepubliceerd op woensdag 6 juni 2012.

De Partij van de Arbeid wil een vast minimumuurloon laten invoeren. Aanleiding is het besluit van minister Kamp om de Arbeidsinspectie salarisuitbetalingen enkel te laten controleren op basis van een 40-urige werkweek. Dit is een truc om het minimumuurloon te verlagen. Het gevolg is dat een werknemer maandelijks tientallen euro’s minder uitbetaald kan krijgen, zonder dat de Arbeidsinspectie de werkgever een boete oplegt. Feitelijk geeft Kamp werkgevers nu vrij spel om onder het minimumloon te betalen. Waar hebben we het minimumloon dan voor?

Het minimumuurloon is nu nog gebaseerd op de lengte van je werkweek. Bij 36 uur kom je dan uit op een hoger uurloon dan bij 40 uur. Met een 40-urige werkweek heb je recht op een bruto minimumloon van € 8,35 per uur, dus daar gaat de Arbeidsinspectie op controleren. Maar de meeste Nederlanders werken geen 40 uur. Met een 36-urige werkweek heb je bijvoorbeeld recht op een minimumloon van € 9,27 per uur. Maar als je nu toch een lager loon uitbetaald krijgt, zal de Arbeidsinspectie niet meer optreden en boetes opleggen. Zolang er maar minstens € 8,35 per uur is betaald. Dat is onrechtvaardig.

De minister van SZW verdedigt zich met het argument dat door de standaardisatie de effectiviteit van de handhaving toeneemt. De oppositie denkt dat de werkelijke reden is dat er meer controles moeten worden uitgevoerd met minder inspecteurs, aangezien de regering bezuinigt op Arbeidsinspectie.

De PvdA pleit nu voor een vast minimumuurloon. Dit sluit beter aan bij de huidige arbeidsmarkt. Mensen zijn veel vaker parttime werknemer of zelfstandige zonder personeel (zzp'er) die uren declareren. Extra voordeel is dat een vast uurloon mensen stimuleert om meer te werken. Het gemiddelde uurloon wordt niet minder als je van 36 naar 40 uur gaat, zoals nu het geval is. Maar wat schiet de Arbeidsinspectie er mee op?

Simpel, een vast minimumuurloon is eenvoudig te controleren en te haven. Gewoon het bruto salaris delen door het aantal gewerkte uren. Zowel de administratieve lasten voor de werkgever als de Arbeidsinspectie nemen af.

De PvdA doet het voorstel woensdagmiddag in een overleg met de minister.