Esmé Wiegman op 5 juni aanwezig bij bijeenkomst Ontwikkelingen Noord-Nederland en GLB, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 5 juni 2012 18:00
plaats Den Haag
locatie Tweede Kamergebouw Toon locatie
aanwezigen E.E. (Esmé) Wiegman-van Meppelen Scheppink i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Esmé Wiegman is op dinsdag 5 juni aanwezig bij een bijeenkomst Ontwikkelingen Noord-Nederland en het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid tezamen met de (overige) Tweede Kamer woordvoerders Europa, Landbouw, Natuur van de vaste commissies Europa en EL&I in de Tweede Kamer. De doelstelling van de bijeenkomst is gedachtevorming ter voorbereiding op het AO Landbouwraad op 13 juni a.s. Tijd en locatie: 18:00 - 21:00 uur, Tweede Kamergebouw, Den Haag.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...