Arie Slob en Esmé Wiegman spreken op 2 juni tijdens de conferentie Navolging en gemeenschap, Zwolle

Zwolle, Nederland.
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 2 juni 2012 10:30
plaats Zwolle
aanwezigen A. (Arie) Slob i, E.E. (Esmé) Wiegman-van Meppelen Scheppink i e.a.
organisatie ChristenUnie (CU) i

Arie Slob en Esmé Wiegman spreken op zaterdag 2 juni tijdens de conferentie Navolging en gemeenschap, post moderne devotie. Arie Slob houdt zijn lezing "Gemeenschappen scheppen (coalities) " tussen 10:30 en 11:45 uur in de Grote of St. Michaelskerk, Grote Markt 18, Zwolle. Esmé Wiegman houdt haar lezing "Navolging en gemeenschap in de zorg" tussen 13:00 en 15:30 uur in de Doopsgezinde Kerk, Wolverversstraat 9, Zwolle. Voor meer informatie en aanmeldingen: mdevries@meandercollege.nl.


1.

ChristenUnie (CU)

De ChristenUnie is een christelijke partij, met op sociaal en ecologisch gebied progressieve en op ethisch gebied behoudender standpunten. Politiek leider van de ChristenUnie is sinds januari 2023 Mirjam Bikker i. De partij ontstond in januari 2000 als samenwerkingsverband tussen het Gereformeerd Politiek Verbond i (GPV) en de Reformatorische Politieke Federatie i (RPF). Per 22 januari 2000 zijn de partijen gefuseerd.

De partij behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i drie zetels. Dat aantal is twee zetels lager dan het aantal dat in 2021 werd behaald. De partij heeft drie zetels in de Eerste Kamer en één zetel in het Europees Parlement.

2.

Meer over...