Conferentie waterschapszorg en de PvdA - Water en Vuur?, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
datum 16 juni 2012 09:30
plaats Utrecht
locatie Domstad curcus- en vergadercentrum, Koningsbergerstraat 9 Toon locatie
aanwezigen L. (Lutz) Jacobi i, P.M.M. (Pierre) Heijnen i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Onlangs is besloten om het Waternetwerk binnen de PvdA weer te activeren en een nieuwe conferentie op 16 juni te organiseren.

Tijdens het eerste 1e gedeelte gaan we in gesprek over de discussie over het wetsvoorstel invoering indirecte verkiezingen en en de uitwerking van de door de kamer aanvaarde motie Schouw over een onderzoek naar de voor- en nadelen van het onderbrengen van de waterschappen bij de provincie. Dit doen we waarschijnlijk met Lutz Jacobi en Pierre Heijnen. Het doel van de conferentie is van het Waternetwerk is een bijdrage te leveren voor de brede discussie inzake het waterbeleid binnen de partij. Het programma ziet er als volgt uit:

  • 1. 
    Opening en welkom door de dagvoorzitter (Dijkgraaf Hans Oosters)
  • 2. 
    Wetsvoorstel indirect verkiezingen en motie Schouw - stand van zaken
  • 3. 
    Herijking PvdA-watermanifest
  • discussie over de inhoud; op welke punten is actualisatie, bijstelling of wijziging nodig
  • organisatie van het proces
  • 4. 
    Uitwisseling van actualiteiten
  • 5. 
    Rondvraag en sluiting

Na afloop is er gelegenheid in de kantine van Domstad vergadercentrum een broodje te nuttigen. Aanmelden doe je door een mail te sturen naar bruilb@hotmail.com


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...