Bekendmaking uitslag lijsttrekkersreferendum en presentatie concept-programma, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 6 juni 2012 15:30 - 17:15
plaats Den Haag
aanwezigen K.M. (Kathalijne) Buitenweg i, T. (Tofik) Dibi i, J.C.M. (Jolande) Sap i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

De leden van GroenLinks kiezen via een referendum de lijsttrekker: Tofik Dibi of Jolande Sap. De uitslag wordt 6 juni bekendgemaakt. Daarna wordt het concept-verkiezingsprogramma gepresenteerd. Het definitieve programma wordt door de leden vastgesteld tijdens het congres op 30 juni.

Programma

15.00 uur Inloop

15.30 uur Uitslag lijsttrekker, door referendumcommissie

15.35 uur Toespraak winnaar

15.45 uur Persmoment met lijsttrekker

16.15 uur Toelichting concept-verkiezingsprogramma door voorzitter van de programmacommissie, Kathalijne Buitenweg

16.30 uur Reactie lijsttrekker

16.40 uur Vragen uit de zaal

17.15 uur Borrel

Toegang

Media, GroenLinks-parlementariërs, campagnevrijwilligers en betrokken commissieleden/medewerkers worden gericht uitgenodigd voor deze bijeenkomst. Het aantal plaatsen is beperkt. Mogelijk kunnen andere GroenLinks-leden zich inschrijven vanaf maandag 4 juni.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...