De Verschijningen 2012, Merkem

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
datum 13 mei 2012 15:00
plaats Merkem
aanwezigen (Annemie) Neyts-Uyttebroeck i e.a.
organisatie deBuren

Ieder jaar op Moederdag komen 5 bekende madammen een zelfgeschreven tekst over moeder voorlezen in de Westhoek. Het decor is uniek. Het moederschip de BOOT is de tribune. De Verschijningen lezen hun tekst voor op een occasioneel eiland op het water. Soms speels, vaak emotioneel, maar altijd intens. Noordschotebroek is achtergrond.

Nathalie Delcroix (Laïs) actrice Tine Reymer en Riet Muylaert (Jackobond) zingen als The Country Ladies op De Verschijningen. Daarmee is de affiche compleet. Ex-judoka Gella Vandecaveye, actrice/presentatrice Francesca Vanthielen, Radio 2 coryfee Christel Van Dyck, de Nederlandse topschrijfster Connie Palmen en minister van Staat Annemie Neyts lezen een zelfgeschreven persoonlijke tekst over moeder voor. Kristien Hemmerechts presenteert.

De BOOT is gespecialiseerd in ecotoerisme en de thema's waarrond gewerkt wordt hebben (meestal) te maken met de Eerste Wereldoorlog, fauna en flora of ecologie met bijzondere aandacht voor lage-energiewoningen.

Waar?

De boten van vzw de BOOT liggen op het Kanaal Ieper-IJzer aan de Driegrachtenbrug te Merkem. Deze idyllische plek is een recreatief knooppunt tussen de steden Ieper (14km) en Diksmuide (10 km) en de gemeenten Houthulst (10 km) en Lo-Reninge (8km).

Klik hier voor beelden van de laatste Verschijningen.

Organisatie: De Boot VZW met medewerking van de zonnepanelenfabrikant Izen, de gemeente Houthulst, nv Waterwegen en Zeekanaal, Bavik, Comsa, 2Mpact, Krant van West-Vlaanderen, Focus/WTV, Triodos, de duurzame bank, en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren uit Brussel

Foto's


1.

Meer over...