Aanvullende vragen gesteld over zelfmoord in detentie

Met dank overgenomen van L.Th. (Lea) Bouwmeester i, gepubliceerd op dinsdag 10 april 2012.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lea Bouwmeester

Vandaag heb ik aanvullende schriftelijke vragen gesteld aan de staatssecretaris van V&J naar aanleiding van een artikel op Nu.nl

De vragen kunt u hieronder lezen en worden binnen 3 weken beantwoord.

Aanvullende vragen van het lid Bouwmeester (PvdA) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over zelfmoord in detentie

1.

Herinnert u zich de (nog niet beantwoorde) vragen van het lid Bouwmeester over het aantal sterfgevallen, specifiek zelfmoord, in detentie (ingezonden 23 februari 2012) (2012Z03369)?

2.

Heeft u kennis genomen van het bericht dat een verdachte zelfmoord heeft gepleegd in detentiecentrum Vught ?

3.

Is het waar dat een verdachte zichzelf van het leven heeft beroofd terwijl hij in detentiecentrum Vught zat? Waar en in welke omstandigheden verkeerde de verdachte toen hij zichzelf van het leven beroofde?

4.

Deelt u onze zorgen over het aantal sterfgevallen in detentie? Zo ja, bent u bereid hier onderzoek naar te doen?

5.

Deelt u eveneens onze zorgen dat detentiecentrum Vught de laatste maanden vaak met heftige gebeurtenissen in het nieuws is? Zo ja, bent u bereid deze gebeurtenissen te analyseren en te kijken waarom met name in dit detentiecentrum zo vaak iets voorvalt?

6.

Bent u bereid deze vragen samen met de eerdere vragen van het lid Bouwmeester over sterfgevallen in detentie te beantwoorden voor het algemeen overleg van 25 april 2012?

Links