19 maart 2012

Met dank overgenomen van E. (Esther) Ouwehand i, gepubliceerd op maandag 19 maart 2012.

Omdat dieren zelf geen manifestaties kunnen organiseren, hebben twee stoere vrouwen dat dit weekend voor hen gedaan. Estera Waas en Christel de Haas, twee burgers die zich grote zorgen maken over het lot van dieren in de Nederlandse megastallen, over de vervuiling van het milieu en de risico’s voor de volksgezondheid die de ziekmakende vee-industrie met zich meebrengt. “We zijn het megazat!”  was de treffende werktitel van hun actie. En zaterdag was er het prachtige resultaat van hun inspanningen op de Dam in Amsterdam: honderden mensen waren afgereisd naar de hoofdstad om te laten weten dat ze het megazat zijn dat de bio-industrie nog steeds alle ruimte krijgt in ons land. Fantastisch!

Het AD deed verslag. Lees hier

Kinderen snappen het wel!

Wie nog niet overtuigd is dat er een einde moet komen aan de bio-industrie, zou eens na moeten denken over het volgende:

Wat als de bio-industrie op dit moment niet bestond?

En iemand zou voorstellen om honderdduizenden kippen op elkaar te proppen in potdichte schuren.

Om zeugen tussen stangen zetten, zodat ze alleen nog maar een stapje voor- en een stapje achteruit kunnen doen, en het haar onmogelijk te maken voor haar biggen te zorgen

Om biggetjes van een paar dagen oud zonder verdoving hun staart af te snijden, omdat ze anders, gek van frustratie in hun donkere, kale hokken, aan elkaars staarten gaan knagen.

Om koeien ieder jaar een kalf te laten werpen, en haar kalf binnen een dag na de geboorte bij haar weg te halen zodat alle melk die zij voor haar kalf had door mensen kan worden gebruikt.

Om nertsen in draadgazen kooitjes te stoppen en ze, als ze groot genoeg zijn, te vergassen voor een luxeproduct als bont.

Dan zou iedereen met een hart toch zeggen: “Ben je wel goed bij je hoofd? Natuurlijk gaan we dat niet met dieren doen!”

Wie de mensonterende manier waarop we met dieren menen om te kunnen gaan goed tot zich laat doordringen, komt maar tot één conclusie: de bio-industrie is de schandvlek van onze samenleving. De Partij voor de Dieren doet er alles aan om die massavernietigingsindustrie zo snel mogelijk te stoppen. Ik ben trots en blij dat we daarin door zoveel mensen worden gesteund. 

Dank, allemaal, voor je stem voor de dieren!

Estera en Christel in het bijzonder uiteraard ;)

Geniet nog even na van de mooie foto’s!

Ps: morgenavond om 19.20 op NL 2, bij Vroege Vogels: de vrijlating van ooievaar Freedom!  Kijken, is prachtig!

En teken dan ook gelijk de petitie voor een verbod op handel in dieren op Marktplaats.