Aftrap Brabantse verkiezingscampagne, Breda

Breda, Nederland
© Anton Bussemaker
datum 8 februari 2011 20:30
plaats Breda
locatie Popcentrum Mezz Toon locatie
aanwezigen Ch.P. (Tof) Thissen i, J.C.M. (Jolande) Sap i e.a.
organisatie GroenLinks (GL) i

GroenLinks lijsttrekker Paul Smeulders trapt op 8 februari 2011 in Mezz in Breda met een gevarieerd programma de Brabantse verkiezingscampagne af. Aanwezig zijn ook de fractievoorzitters van respectievelijk de Tweede en Eerste Kamer, Jolande Sap en Tof Thissen.

Tijdens de wervelende avond worden de eerste tien kandidaten van de Brabantse lijst voorgesteld, wordt de 3D campagne toegelicht, gaat de eerste 3D verkiezingsfilm ooit in première en wordt het nieuwe verkiezingsprogramma ‘Ontspannen Brabant’ beoordeeld door drie vertegenwoordigers van het Brabants maatschappelijk middenveld.


1.

GroenLinks (GL)

GroenLinks is een progressieve partij, die duurzaamheid hoog in het vaandel heeft. De partij werd opgericht op 24 november 1990 als fusie van de Communistische Partij van Nederland i (CPN), de Evangelische Volkspartij i (EVP), de Politieke Partij Radikalen i (PPR) en de Pacifistisch-Socialistische Partij i (PSP). GroenLinks trok samen met de PvdA op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met de PvdA een gezamenlijke fractie i van 14 zetels. GroenLinks heeft drie zetels in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...