Thema-avond Werken naar Vermogen, Den Haag - Parlementaire monitor

Parlementaire monitor
Woensdag 8 april 2020
kalender

Thema-avond Werken naar Vermogen, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 22 maart 2012 19:00
plaats Den Haag
locatie Tweede Kamergebouw Toon locatie
aanwezigen M.I. (Mariëtte) Hamer i, P. (Paul) de Krom i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

Ons Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer in gesprek met betrokkenen en belangstellenden over de Wet Werken naar Vermogen, hoe zij tegen dit wetsvoorstel aankijken en wat hun eigen ervaringen zijn met werkgevers voor mensen met een arbeidsbeperking, over de net ingevoerde huishoudtoets in de bijstand, als (ouder van een) Wajong’er.

Het kabinet Rutte-Verhagen, gesteund door de PVV heeft de Wet Werken naar Vermogen ingediend en zijn zelf enorm trots op deze wet om in de woorden van staatssecretaris de Krom te spreken: “als een van de grote hervormingen van dit kabinet op het terrein van de sociale zekerheid”. Met deze wet wordt 1,9 miljard bezuinigd op de sociale werkvoorziening, op de uitkeringen en op loonkostensubsidies. Toekomstige jongeren met een arbeidsbeperking kunnen langdurig gaan werken onder het minimumloon.

Heb je belangstelling? Mail dan met Carola de Koning via c.dkoning@tweedekamer.nl

Zonder aanmelding kun je het gebouw van de Tweede Kamer niet betreden. Denk ook aan identificatie!


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. Politiek leider is sinds 9 december 2016 Lodewijk Asscher i, die Diederik Samsom i bij de verkiezing van lijsttrekker versloeg. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU).

De PvdA heeft bij de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 i een verlies geleden van 29 zetels en ging terug van 38 naar 9 zetels. De partij heeft acht zetels in de Eerste Kamer i.

2.

Meer over...