Debat 'Is de kredietcrisis een democratische crisis?', Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 13 april 2012 15:00 - 17:00
plaats Den Haag
locatie Centrale Bibliotheek Toon locatie
aanwezigen B. (Boele) Staal i, K. (Kars) Veling i, K.M. (Kathalijne) Buitenweg i, L.T. (Ludolf) van Hasselt, R. (Roos) Wouters, R. (Roel) Janssen e.a.
organisatie Democratie in Debat

In tijden van economische nood is er geen tijd om op democratische processen te wachten. Holt de politiek achter de markten aan? Is de invloed van financiële markten een gevaar voor de democratie? Europa is op zoek naar een oplossing voor de crisis. Hoe belangrijker Europa wordt, des te belangrijker wordt ook de democratische besluitvorming in Europa. Welke keuzes zijn er?

Het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort i en ProDemos i organiseerden hierover een debat dat plaats vond op 13 april in de Centrale Bibliotheek te Den Haag. Deelnemers waren Boele Staal i, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB), Kathalijne Buitenweg, i voormalig Europarlementariër voor GroenLinks en Roel Janssen, financieel-economisch journalist en schrijver van o.a. De Euro, Twintig jaar na het Verdrag van Maastricht. Het inleidende gastcollege werd verzorgd door Ludolf van Hasselt, werkzaam bij de Europese Commissie in Brussel.

Het debat werd geleid door Kars Veling i (directeur van ProDemos en ex-politicus) en Roos Wouters (politicoloog, publicist en debatleider).

Klik hier i voor de verslaglegging van het debat


1.

Meer over...