Brief regering; Sociale innovatie in de agenda voor onderzoek en innovatie NWO - Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met het uitbreiden van de mogelijkheden van selectie van studenten en van verhoging van het collegegeld alsmede in verband met het aanscherpen van de toelatingsvereisten voor aansluitende masteropleidingen in het wetenschappelijk onderwijs (ruim baan voor talent)

Deze brief is onder nr. 35 toegevoegd aan wetsvoorstel 32253 - Uitbreiden van de mogelijkheden van selectie van studenten en van verhoging van het collegegeld alsmede aanscherpen van de toelatingsvereisten voor aansluitende masteropleidingen in het wetenschappelijk onderwijs (ruim baan voor talent) i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met het uitbreiden van de mogelijkheden van selectie van studenten en van verhoging van het collegegeld alsmede in verband met het aanscherpen van de toelatingsvereisten voor aansluitende masteropleidingen in het wetenschappelijk onderwijs (ruim baan voor talent); Brief regering; Sociale innovatie in de agenda voor onderzoek en innovatie NWO
Document­datum 30-01-2012
Publicatie­datum 30-01-2012
Nummer KST3225335
Kenmerk 32253, nr. 35
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2011–2012

32 253

Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in verband met het uitbreiden van de mogelijkheden van selectie van studenten en van verhoging van het collegegeld alsmede in verband met het aanscherpen van de toelatingsvereisten voor aansluitende masteropleidingen in het wetenschappelijk onderwijs (ruim baan voor talent)

Nr. 35

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 26 januari 2012

In het wetgevingsoverleg op 31 maart 2011 is door de leden Dijkgraaf en Rouvoet van uw Kamer een motie ingediend over sociale innovatie (TK, 32 253, nr. 30) waarin is gevraagd om een meer gelijkwaardige positie voor sociale innovatie in de agenda voor onderzoek en innovatie.

Aan de uitvoering van deze motie is op verschillende manieren uitvoering gegeven, waarbij NWO en TNO betrokken zijn geweest en expertise van Syntens ter beschikking is gesteld. Bij de verdere vormgeving van sociale innovatie zullen de door de topteams ontwikkelde en nog te ontwikkelen innovatiecontracten, human capital agenda’s en roadmaps een belangrijke rol spelen.

Door NWO is de Sociale Infrastructuur Agenda ontwikkeld. In bijgaande brief heb ik deze van harte aanbevolen bij de topteams.1

Hiermee heb ik uitvoering gegeven aan bovengenoemde motie.

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, H. Zijlstra

1 Ter inzage gelegd bij het Centraal Informatiepunt Tweede Kamer.


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.