Nader voorlopig verslag - Wijziging van enkele socialezekerheidswetten in verband met aanpassing van de hoogte van de uitkering aan het woonland (Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid)

Dit nader voorlopig verslag i is onder nr. D toegevoegd aan wetsvoorstel 32878 - Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van enkele socialezekerheidswetten in verband met aanpassing van de hoogte van de uitkering aan het woonland (Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid); Nader voorlopig verslag
Document­datum 24-01-2012
Publicatie­datum 24-01-2012
Nummer KST32878D
Kenmerk 32878, nr. D
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2011–2012

32 878

Wijziging van enkele socialezekerheidswetten in verband met aanpassing van de hoogte van de uitkering aan het woonland (Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid)

D

NADER VOORLOPIG VERSLAG VAN DE VASTE COMMISSIE VOOR

SOCIALE ZAKEN EN WERKGELEGENHEID1

Vastgesteld 24 januari 2012

De memorie van antwoord heeft de commissie aanleiding gegeven tot het maken van de volgende nadere opmerkingen en het stellen van de volgende nadere vragen.

Na lezing van de memorie van antwoord leefden in de commissie nog enkele vragen over de verhouding van het wetsvoorstel tot een aantal internationale normen, die zij hebben voorgelegd aan prof.mr. F. Pennings, hoogleraar sociaal recht Universiteit Utrecht. Prof. Pennings heeft gereageerd bij brief van 7 januari 20122. Bij bespreking van dit advies in de commissievergadering van 17 januari 2012 gaven de leden van de commissie te kennen graag de reactie van de regering op dit advies te willen vernemen.

Voorts vragen de leden van de commissie of het waar is dat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) advies hebben uitgebracht met betrekking tot het onderhavige wetsvoorstel. Zo ja, dan beschikken de leden graag over deze adviezen.

1  Samenstelling:

Holdijk (SGP), Kneppers-Heijnert (VVD), Terpstra (CDA), Noten (PvdA) Sylvester (PvdA) (voorzitter), Thissen (GL), Nagel (50PLUS), Ruers (SP) Elzinga (SP), Koffeman (PvdD), Strik (GL), Flierman (CDA), Hoekstra (CDA), Scholten (D66), Backer (D66), De Lange (OSF), Sent (PvdA), Postema (PvdA), Klever (PVV) (vice-voorzitter), Van Dijk (PVV). Reynaers (PVV), Ester (CU), De Grave (VVD), Van Rey (VVD) en Beckers (VVD).

2  Ter inzage gelegd onder griffienummer 149690.04.

Tenslotte vragen de leden van de regering of zij bekend is met wetgeving in andere lidstaten van de Europese Unie waarin het woonlandbeginsel wordt gehanteerd. Zo ja, hebben deze lidstaten het woonlandbeginsel anders ingevuld, opdat het verenigbaar is met internationale normen?

De leden van de commissie zien de beantwoording met belangstelling tegemoet.

De voorzitter van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Sylvester

De griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Van Dooren


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.