Recht uit het hart

Met dank overgenomen van E. (Erik) Ziengs i, gepubliceerd op vrijdag 23 december 2011.

Opdraven bij gelegenheden en doorknippen van linten: het behoort onlosmakelijk tot het takenpakket van de parlementariër. En, ik moet zeggen, ik doe het met plezier. Bij voorkeur in de eigen Provincie. Dan kom je meestal interessante mensen tegen. Zo trof ik een paar weken geleden iets heel bijzonders. Ik was door de Asser ondernemer Willem Hoeve gevraagd een feestavond te openen. Een beetje feestavond ga ik niet uit de weg. Dus ik toog vol goede moed met mijn wederhelft naar de Bonte Wever. En Bont was het. Een Bont gezelschap dat er met man en macht een Bonte avond van probeerde te maken. Hetgeen voortreffelijk lukte. 

Dak eraf

Willen Hoeve organiseert al 18 (!) jaar feestavonden voor gehandicapten. Die kunnen daar ongestoord en kosteloos genieten van Nederlandstalige artiesten. En denk erom dat het dak eraf gaat. Vanaf 17.00 uur gaan maar liefst 1050 bezoekers er vol tegenaan. Ze kunnen hun lol niet op. Onder tranentrekkende meezingers van Ronnie Tober en Saskia & Serge gaan ze helemaal los. Als het om plezier maken gaat, vraag je je af wie er nou eigenlijk gehandicapt is. 

Overtollig huisraad?

Een dankbaar en fantastisch initiatief van Willen Hoeve. Die de niet geringe kosten voor zo’n feestavond bij elkaar sprokkelt met de verkoop van tweedehands spulletjes. Via zijn Stichting Recht uit het Hart. Eerst op rommelmarkten, maar sinds een paar jaar vanuit zijn eigen Snuffelhuis aan de Fokkerstraat in Assen. Dus heeft u spulletjes, meubeltjes, kleding of ander overtollig huisraad? Breng het naar Willem, hij weet er wel raad mee. Met de opbrengst daarvan bekostigt hij feestavonden voor minder bedeelden. 

Een diepe buiging voor Willem Hoeve. Groot respect, enorme waardering. Zoveel plezier voor zoveel mensen. Met zelfverdiende centjes uit wat andere mensen wegdoen. De troep van een ander tot waarde brengen. En er dan zoiets waardevols mee doen. Weldoener en ondernemer tegelijkertijd. Dus Willem, recht vanuit mijn hart: bedankt!