Hoe duur was de suiker?, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 18 december 2011 17:00
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen M.J. (Job) Cohen i, J.A.W.J. (John) Leerdam i, H.J. (Hein) Jens e.a.
organisatie De Balie i

DIT PROGRAMMA IS UITVERKOCHT! een uur voor aanvang openen we wachtlijst aan de kassa voor niet opgehaalde kaarten

Met o.a. Job Cohen, Hein Jens, Maartje van Weegen en Joop Daalmeijer.

Na het grote succes van ‘CLAUS!’ in Carré vorig jaar, en o.a. Kain Pikul in Paradiso, komt John Leerdam nu met de nieuwe voorstelling ‘Hoe duur was de suiker?’ op 18 december in De Balie Amsterdam. De geënsceneerde lezing met muzikale begeleiding is gebaseerd op de gelijknamige historische roman van Cynthia Mc Leod. Het stuk wordt tweemaal opgevoerd op zondag 18 december in De Balie Amsterdam.

Ook dit jaar doen weer bijzondere namen mee aan de voorstelling, met onder andere Job Cohen, Hein Jens, Maartje van Weegen, Joop Daalmeijer, Jandino Asporaat en Harto Soemodihardjo componeert weer speciaal muziek voor deze voorstelling.

In de roman van Mc Leod wordt het verhaal verteld van een Joodse plantersfamilie en hun slaven. In de voorstelling wordt gekeken naar de rol van Nederland zowel in de historische slavenhandel als in hedendaagse vormen van slavernij. Muziek, zang en dans voegen elementen toe die het verhaal bij het publiek laten aankomen zonder afbreuk te doen aan de boodschap.

Andere deelnemers: Giovanca, Vastert van Aardenne, Gerda Havertong, Phi Nguyen, Denise Jannah, Roger Goudsmit, Paulette Smit en Manoushka Zeegelaar Breeveld.

De teksten worden verzorgd door: Cynthia McLeod, Paulette Smit, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Pieter Hilhorst, Yoeri Albrecht. Met liedteksten van Guus Pengel.

Hoe duur was de suiker?

“Van slavernij naar moderne slavernij”

18 december 2011 - De Balie Amsterdam - 14.00 en 17.00 uur

Op maandag 19 december vindt er n.a.v. deze voorstelling een debat plaats in De Balie: Slavernij: verleden, heden, toekomst met o.a. Noraly Beyer en Cynthia Mc Cleod.

Vanwege de grote belangstelling vindt er op 30 juni 2012 een reprise plaats van Hoe duur was de suiker? in de Stadsschouwburg Amsterdam.


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...