VVD: Eindelijk aflossing ereschuld

Met dank overgenomen van A. (André) Bosman i, gepubliceerd op dinsdag 29 november 2011.

Den Haag - VVD Tweede Kamerlid André Bosman is zeer verheugd dat de groep militairen die op vroegere missies gewond is geraakt, zal worden gecompenseerd. Minister Hans Hillen (Defensie) heeft laten weten dat de benodigde 110 miljoen euro beschikbaar is om de ereschuld af te lossen.

‘Dit is fantastisch nieuws voor al onze mannen en vrouwen die als gevolg van een missie beschadigd zijn geraakt. Zij krijgen eindelijk duidelijkheid. Voor militairen die na juli 2007 iets is overkomen, was al een financiële regeling getroffen. Door de 'oude' groep nu ook te compenseren, lijkt het erop dat Defensie de problemen voor eens en altijd oplost’, aldus de liberaal.

De ereschuld is bedoeld om militairen te compenseren die voor juli 2007 als gevolg van een missie gewond zijn geraakt. Sommigen van hen procederen al jaren voor een schadevergoeding, bijvoorbeeld omdat zij kampen met een zogenoemde posttraumatische stresstoornis.

‘De VVD pleit hier al jaren voor’, vervolgt Bosman. ‘Waar het vorige kabinet er niet in slaagde deze regeling van de grond te krijgen, tonen deze Minister en het kabinet wel daadkracht’, stelt de VVD’er.