Schriftelijke vragen gesteld over ex-directeur van gevangenis in Tilburg

Met dank overgenomen van L.Th. (Lea) Bouwmeester i, gepubliceerd op dinsdag 15 november 2011.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lea Bouwmeester

Vandaag heb ik schriftelijke vragen gesteld aan de staatssecretaris van Veiligheid & Justitie naar aanleiding van een bericht in het Algemeen Dagblad.

De vragen kunt u hieronder lezen en worden binnen 3 weken beantwoord

Vragen van het lid Bouwmeester (PvdA) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over intimidatie door de ex-directeur van PI te Tilburg

1.

Bent u bekend met de berichtgeving rond de ex-directeur van de Tilburgse gevangenis dat hij intimiderend en beledigd is geweest en in het geheim camera’s heeft opgehangen?

2.

Is het waar dat er een briefwisseling heeft plaatsgevonden tussen ministerie en de OR van de gevangenis in Tilburg over het onbeschoft, beledigende en intimiderende gedrag van de ex-directeur? Zo ja, is het waar dat u besloten heeft niets met de informatie over het wangedrag van de ex-directeur te doen? Zo ja, waarom niet? Zo ja, wat heeft u ondernomen en tot welk resultaat heeft dat geleid?

3.

Is het waar dat u aan de Ondernemingsraad heeft geantwoord dat “Over het wangedrag […] niet valt na te gaan wat er precies is gebeurd”? Zo ja, deelt u de mening dat als sprake is van wangedrag zoals seksuele intimidatie, onbeschoft en beledigend gedrag van een hooggeplaatste functionaris met een publieke taak, onderzocht moet worden wat er precies wel is gebeurd? Zo ja, waarom bent u van mening dat dat niet in dit geval nodig is geweest?

4.

Is het waar dat er geen aangifte is gedaan van seksuele intimidatie? Zo nee, hoeveel klachten zijn er dan wel geweest en wat is er met die klachten gedaan?

5.

Is er sprake van een doofpotaffaire? Zo nee, waarom niet?

6.

Is het waar dat de ex-directeur in het geheim camera’s in de gevangenis heeft opgehangen? Zo ja, kan dit zomaar?

7.

Als een gevangenisdirecteur niet zomaar geheime camera’s kan ophangen in de gevangenis, wat is dan de procedure? Heeft de ex-directeur zich aan deze procedure gehouden? Zo nee, heeft u de directeur gesanctioneerd? Zo ja, welke sanctie heeft u deze ex-directeur opgelegd? Zo nee, waarom niet?

8.

Waarom heeft de ex-directeur de geheime camera’s opgehangen? Zijn de mensen die op die camera’s te zien zijn geïnformeerd? Zo nee, waarom niet?