Debat internationale resolutie in Amsterdam

datum 29 november 2011 20:00
plaats Amsterdam
locatie Polanentheater, Polanenstraat 174 Toon locatie
aanwezigen N.J. (Nico) Schrijver i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

In de aanloop naar het PvdA congres organiseert het PvdA partijbestuur in samenwerking met afdelingen en gewesten bijeenkomsten om met Nico Schrijver, Marije Laffeber, Monika Sie en andere leden van de commissie Internationaal in debat te gaan over de internationale resolutie. Dit keer in Amsterdam.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan door te bellen met de reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553. Voor aanmelding heb je het nummer van de bijeenkomst nodig. Houd je relatienummer en postcode bij de hand. Als je geen relatienummer heeft, word je doorverbonden met een van onze medewerkers van de ledenadministratie (tijdens kantooruren).|

Dinsdag 29 november - Amsterdam

Tijdens de ALV van de afdeling Amsterdam staat een deelsessie over de resolutie sociaaldemocratische internationale politiek met leden van de commissie op de agenda.

Tijd: 20.00 uur aanvang ALV (zaal open om 19.30 uur)

Locatie: Polanentheater, Polanenstraat 174, 1013 WC Amsterdam

Aanmelden: 5771


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...