Derde nota van wijziging - Wijziging van enkele socialezekerheidswetten in verband met aanpassing van de hoogte van de uitkering aan het woonland (Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid)

Deze nota van wijziging is onder nr. 9 toegevoegd aan wetsvoorstel 32878 - Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van enkele socialezekerheidswetten in verband met aanpassing van de hoogte van de uitkering aan het woonland (Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid); Nota van wijziging; Derde nota van wijziging
Document­datum 10-11-2011
Publicatie­datum 10-11-2011
Nummer KST328789
Kenmerk 32878, nr. 9
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2011–2012

32 878

Wijziging van enkele socialezekerheidswetten in verband met aanpassing van de hoogte van de uitkering aan het woonland (Wet woonlandbeginsel in de sociale zekerheid)

Nr. 9

DERDE NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 9 november 2011

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

1

Na artikel I worden twee artikelen ingevoegd, luidende:

Artikel IA

Indien het bij koninklijke boodschap van 26 september 2011 ingediende voorstel van wet tot wijziging van enkele wetten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Verzamelwet SZW 2012) (33 015), tot wet is of wordt verheven, en artikel I, onderdeel A, van die wet eerder in werking is getreden of treedt dan deze wet, komt artikel I, onderdeel A, van deze wet als volgt te luiden:

A

Artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

  • 1. 
    Onder vernummering van het tweede en derde lid tot derde en vierde lid, wordt een lid ingevoegd, luidende:
  • 2. 
    Het basiskinderbijslagbedrag bedraagt voor een kind dat woont buiten Nederland, een van de andere lidstaten van de Europese Unie, een andere staat die partij is bij de Overeenkomst betreffende de Europese Economische Ruimte en Zwitserland, een bij ministeriële regeling vastgesteld percentage van het bedrag, genoemd in het eerste lid. Het percentage wordt zo bepaald dat het een weergave is van de verhouding tussen het kostenniveau van het land waar het kind woonachtig is en dat van Nederland. Het percentage bedraagt maximaal 100.
  • 2. 
    In het derde lid (nieuw) wordt «in het eerste lid» vervangen door: op grond van het eerste en tweede lid.
  • 3. 
    In het vierde lid (nieuw) wordt «tweede lid» vervangen door: derde lid.

Artikel IB

Indien het bij koninklijke boodschap van 26 september 2011 ingediende voorstel van wet tot wijziging van enkele wetten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Verzamelwet SZW 2012) (33 015), tot wet is of wordt verheven, en artikel I, onderdeel A, van die wet later in werking treedt dan artikel I, onderdeel A, van deze wet, komt artikel I, onderdeel A, van die wet als volgt te luiden:

A

Aan artikel 12 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. 
    De kinderbijslag op grond van het derde lid, onderdelen b en c, wordt betaald zonder dat dit bij beschikking is vastgesteld.

2

In het tweede lid van artikel V wordt na «artikel I» ingevoegd: of artikel IA.

Toelichting

Zowel het bij koninklijke boodschap van 26 september 2011 ingediende voorstel van wet tot wijziging van enkele wetten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Verzamelwet SZW 2012) (33 015) als het onderhavige voorstel van wet bevatten wijzigingen in artikel 12 van de Algemene Kinderbijslagwet. Met de in deze nota van wijziging opgenomen samenloopbepalingen wordt technisch bewerkstelligd dat deze wijzigingen, ongeacht de volgorde waarin beide wetten in werking treden, doorgang kunnen vinden.

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, H. G. J. Kamp


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.