Politiek Café Piment, Doetinchem

De nieuwbouwwijk Dichteren in Doetinchem
datum 18 december 2011 15:00 - 17:00
plaats Doetinchem
locatie Schouwburg Amphion Toon locatie
aanwezigen C.A.J.M. (Tineke) Ceelen, E.M. (Esther-Mirjam) Sent i, W. (Wouke) van Scherrenburg e.a.
organisatie Politiek Café Piment

De volgende Piment op 18 december belooft weer spraakmakend te worden met ondermeer Tineke Ceelen, van Stichting Vluchteling. Zij reist naar plaatsen waar mensen in afschuwelijke omstandigheden leven zoals de vluchtelingenkampen bij Somalië. Waar een crisis uitbreekt en mensen in grote nood komen, daar is Tineke Ceelen. Zij vertelt, vaak met een dosis humor, met grote betrokkenheid over haar werk.

Esther-Mirjam Sent i is hoogleraar economie. Zij heeft een eigen en bijzondere kijk op de economie en op de crisis. Sent laat een verfrissend geluid horen in deze tijden van elkaar tegensprekende economen. Sinds kort is Sent ook senator voor de PvdA.

De muziek wordt verzorgd door de cabareteske, scherpe en muzikale Gebroeders Fretz,

Ook te gast Peter Verhaar, oprichter van Alex beleggingsbank en oud bankier. Als scherp analyticus is hij een graag geziene gast te bij Pauw en Witteman waar hij zijn pijlen richt op de financiële wereld. Bij Piment gaat Verhaar t natuurlijk ook hebben over het drama Eurocrisis.

De column wordt verzorgd door Thomas Verbogt, de auteur die volgens NRC in de voorhoede van de Nederlandse literatuur verkeert en door toonaangevende recensenten een meester van de dialoog wordt genoemd.

De cohost voor deze aflevering; Hella Hueck, presentator RTLZ en RTL nieuws.


1.

Meer over...