De poëzie van - Lucebert, Amsterdam

datum 20 november 2011 15:00
plaats Amsterdam, Amsterdam
locatie Da Costakade 102 Toon locatie
zaal Grote zaal
aanwezigen H. (Hedy) d' Ancona i e.a.
organisatie De Nieuwe Liefde i

Foto: Chris van Houts

'maak kleine muziek en berg je in grotten'

De tweede in de reeks dichtersmiddagen in De Nieuwe Liefde is gewijd aan de poëzie van Lucebert. Lucebert, ook bekend als schilder, geldt als een van onze grootste dichters. Bruisend, energiek, zinnelijk en buitengewoon muzikaal is zijn poëzie, die gelezen zal worden door acteur Jeroen de Man van acteurscollectief De Warme Winkel. Ook zijn er opnamen van Luceberts eigen stem te beluisteren.

De muziek is deze middag aan zijn poëzie gewaagd: die wordt verzorgd door de virtuoze en veelzijdige violist Oene van Geel (Zapp4) en pianist Tony Roe (Tin men and the telephone). Voor een verdere inkijk in Luceberts werk geeft hoogleraar Thomas Vaessens een mini-college over één gedicht en gaat Hedy d’Ancona in een gesproken column in op één woord. Er zijn filmfragmenten en beelden van het beeldend werk van Lucebert. De presentatie is in handen van Petra Possel.

Let op! Op deze dag staakt het openbaar vervoer in Amsterdam.

Meer informatie op de website van het GVB >>


1.

De Nieuwe Liefde

Stichting De Nieuwe Liefde organiseert publieke programma's over religie, cultuur en maatschappij. Daarnaast is ruimte voor poëzie, muziek en theater en wordt een tijdschrift uitgegeven, Roodkoper. De stichting beheert en verspreidt tevens het werk van dichter en theoloog Huub Oosterhuis, initiatiefnemer en bestuurslid van de stichting.

2.

Meer over...