VVD blij met Veteranenwet

Met dank overgenomen van A. (André) Bosman i, gepubliceerd op dinsdag 1 november 2011.

De Tweede Kamer heeft dinsdag unaniem ingestemd met de Veteranenwet. Hiermee krijgen veteranen de zorg waar ze recht op hebben indien dat nodig blijkt. ‘De VVD heeft veel waardering voor onze mannen en vrouwen die hebben gediend en is daarom zeer verheugd met de behandeling van de Veteranenwet door de Staten-Generaal’, aldus mede-indiener André Bosman.

‘Veteranen hebben een bijzondere dienst geleverd aan Nederland. Zij hebben ons land gediend onder oorlogsomstandigheden en door deelname aan missies ter handhaving of bevordering van de internationale rechtsorde. Dit veelal onder gevaarlijke omstandigheden, met het risico te sneuvelen of gewond te raken’, stelt Bosman die blij is dat er nu wettelijk verantwoordelijkheid wordt genomen voor diegenen die namens Nederland hebben gediend en zo hebben bijgedragen aan onze huidige vrede, veiligheid en welvaart. ‘Zonder hen had de wereld er echt anders uitgezien.’

De Veteranenwet vormt een brug tussen de werkgevers-werknemersrelatie van Defensie met de betrokken militairen en geeft invulling en de erkenning en waardering voor de veteranen. Daarnaast vormt het de invulling van recht op zorg voor veteranen. Het is dus een zaak van zowel de werkgever Defensie als van de hele Nederlandse maatschappij. De wet werd vorige week Kamerbreed ingediend, dat is sinds 1946 niet meer gebeurd.

 
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: VVD