Liberale Sociëteit in Aalten: staatssecretaris De Krom over Werken naar vermogen

Marktplein Aalten met (rechts) het gemeentehuis
datum 31 oktober 2011 19:30
plaats Aalten
locatie Partycentrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Toon locatie
aanwezigen P. (Paul) de Krom i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

De thema-avond zal op maandagavond 31 oktober worden gehouden in Partycentrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44 in Aalten. De inleiding van Paul de Krom begint om 19.30 uur. Na afloop van de inleidingen en de forumdiscussie is er volop de gelegenheid voor de bezoekers om met elkaar en met de inleiders over het onderwerp in gesprek te gaan.

Na de inleiding van Paul geven een drietal deskundigen hun mening over de wet vanuit hun perspectief. Dit zijn:

  • Hans Bax, directeur- bestuurder van zorginstelling Estinea uit Aalten.
  • Gerrit Pillen voorzitter van VNO-NCW Achterhoek als vertegenwoordiger van de werkgevers
  • Henry Wullink, algemeen directeur van Hameland, het arbeidsontwikkelbedrijf en als zodanig uitvoerder van de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW).

1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...