Verordening 2008/587 - Wijziging van Verordening (EG) nr. 866/2004 inzake een regeling op grond van artikel 2 van Protocol nr. 10 van de Toetredingsakte met voorschriften ten aanzien van goederen, diensten en personen die de lijn in Cyprus overschrijden

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening is op 24 juni 2008 gepubliceerd en is op 27 juni 2008 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EG) nr. 587/2008 van de Raad van 16 juni 2008 tot wijziging van Verordening (EG) nr. 866/2004 inzake een regeling op grond van artikel 2 van Protocol nr. 10 van de Toetredingsakte met voorschriften ten aanzien van goederen, diensten en personen die de lijn in Cyprus overschrijden

officiële Engelstalige titel

Council Regulation (EC) No 587/2008 of 16 June 2008 amending Regulation (EC) No 866/2004 on a regime under Article 2 of Protocol 10 to the Act of Accession concerning rules on goods, services and persons crossing the Green Line in Cyprus
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2008/587
Origineel voorstel COM(2008)8 NLEN
Celex-nummer i 32008R0587

3.

Key dates

Document 16-06-2008
Bekendmaking in Publicatieblad 24-06-2008; Special edition in Croatian: Chapter 01 Volume 013,OJ L 163, 24.6.2008
Inwerkingtreding 27-06-2008; in werking DATPUB+ 3 zie art 2
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

24.6.2008   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 163/1

 

VERORDENING (EG) Nr. 587/2008 VAN DE RAAD

van 16 juni 2008

tot wijziging van Verordening (EG) nr. 866/2004 inzake een regeling op grond van artikel 2 van Protocol nr. 10 van de Toetredingsakte met voorschriften ten aanzien van goederen, diensten en personen die de lijn in Cyprus overschrijden

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op Protocol nr. 10 over Cyprus bij de Toetredingsakte van 2003 (1), en met name op artikel 2,

Gelet op Protocol nr. 3 bij de Toetredingsakte van 2003 betreffende de zones van Cyprus die onder de soevereiniteit van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland vallen (2), en met name op artikel 6,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

In Verordening (EG) nr. 866/2004 van de Raad (3) zijn speciale voorschriften vastgesteld voor goederen, diensten en personen die de lijn overschrijden tussen de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent, en de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus wel feitelijk het gezag uitoefent.

 

(2)

Gelet op de ervaringen die zijn opgedaan sinds de inwerkingtreding van Verordening (EG) nr. 866/2004 moeten de handel en het economische verkeer op het eiland worden versterkt.

 

(3)

Te dien einde moet worden voorzien in de algehele opheffing van de rechten op landbouwproducten die van oorsprong zijn uit de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent. Dit is slechts mogelijk indien de vrijstellingsregeling van Verordening (EG) nr. 866/2004 wordt uitgebreid.

 

(4)

Er moet een regeling worden getroffen voor het tijdelijk binnenbrengen van goederen vanuit de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent, in de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus wel feitelijk het gezag uitoefent, teneinde bedrijven die zijn gevestigd in de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent, te stimuleren om diensten te verrichten aan de andere kant van de lijn en deze bedrijven gemakkelijker te laten deelnemen aan handelsbeurzen of vergelijkbare evenementen in de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus feitelijk het gezag uitoefent. Voorts moeten goederen die zijn bestemd om te worden gerepareerd in de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus feitelijk het gezag uitoefent, de lijn kunnen overschrijden.

 

(5)

Er moet redelijkerwijs worden bewezen dat dergelijke goederen op tijdelijke basis worden binnengebracht. De douaneautoriteiten van de Republiek Cyprus of de autoriteiten van de oostelijke Sovereign Base Area mogen zekerheidstelling verlangen voor eventuele douane- of belastingschulden indien tijdelijk binnengebrachte goederen niet terugkeren naar de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent.

 

(6)

Met betrekking tot personen die de lijn overschrijden vanuit de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus niet feitelijk het gezag uitoefent, naar de gebieden van de Republiek Cyprus waarover de regering van de Republiek Cyprus wel feitelijk het gezag uitoefent, dient te worden verduidelijkt dat hun persoonlijke bezittingen worden geacht te zijn aangegeven tot tijdelijk binnenbrengen. Hetzelfde geldt voor vervoermiddelen.

 

(7)

De totale waarde van goederen die zich bevinden in de persoonlijke bagage van personen die de lijn overschrijden vanuit de gebieden van de Republiek Cyprus...


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.