Besluit 2005/964 - Overeenkomst over de rechtenvrije behandeling van geïntegreerde multichipschakelingen (MCP’s)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 31 december 2005 gepubliceerd en is op 21 december 2005 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2005/964/EG: Besluit van de Raad van 21 december 2005 betreffende sluiting namens de Gemeenschap van de Overeenkomst over de rechtenvrije behandeling van geïntegreerde multichipschakelingen (MCP’s) Voor de EER relevante tekst

officiële Engelstalige titel

2005/964/EC: Council Decision of 21 December 2005 on the conclusion, on behalf of the European Community, of the Agreement on Duty-Free Treatment of Multi-Chip Integrated Circuits (MCPs) Text with EEA relevance
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2005/964
Origineel voorstel COM(2005)538 NLEN
Celex-nummer i 32005D0964

3.

Key dates

Document 21-12-2005
Bekendmaking in Publicatieblad 31-12-2005; Special edition in Bulgarian: Chapter 02 Volume 019,Special edition in Croatian: Chapter 02 Volume 008,OJ L 175M , 29.6.2006,OJ L 349, 31.12.2005,Special edition in Romanian: Chapter 02 Volume 019
Inwerkingtreding 21-12-2005; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

31.12.2005   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 349/24

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 21 december 2005

betreffende sluiting namens de Gemeenschap van de Overeenkomst over de rechtenvrije behandeling van geïntegreerde multichipschakelingen (MCP’s)

(Voor de EER relevante tekst)

(2005/964/EG)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op artikel 133, juncto artikel 300, lid 2, eerste alinea, eerste zin,

Gezien het voorstel van de Commissie (1),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

Geïntegreerde multichipschakelingen (MCP’s) zijn een nieuwe soort halfgeleiders die nog niet bestonden ten tijde van de onderhandelingen over de WTO-overeenkomst inzake de handel in informatietechnologieproducten. Was dat wel het geval geweest, dan waren zij waarschijnlijk tegen het nultarief opgenomen. De handel in deze belangrijke technologie moet worden vergemakkelijkt.

 

(2)

De Commissie heeft in het kader van de GAMS, (Government/Authorities Meeting on Semiconductors), de vergadering van regeringen/autoriteiten over halfgeleiders, namens de Gemeenschap onderhandelingen gevoerd over een Overeenkomst over de rechtenvrije behandeling van geïntegreerde multichipschakelingen (MCP’s) (hierna de „overeenkomst” genoemd).

 

(3)

De overeenkomst houdt in dat de toegepaste rechten en heffingen op MCP’s worden geschrapt, terwijl de geconsolideerde WTO-rechten ongewijzigd blijven.

 

(4)

De overeenkomst is op 28 november 2005 door de secretaris-generaal van de Raad van de Europese Unie als depositaris gewaarmerkt.

 

(5)

De overeenkomst moet namens de Gemeenschap worden goedgekeurd.

 

(6)

In punt 7, onder a), van de overeenkomst wordt bepaald dat, nadat de depositaris vier akten van aanvaarding heeft ontvangen, de aanvaardende partijen tot overeenstemming komen over een datum voor de inwerkingtreding van de overeenkomst. De Commissie dient, als vertegenwoordiger van de Gemeenschap in de GAMS, daartoe te worden gemachtigd met andere partijen tot overeenstemming te komen over de datum.

BESLUIT:

Artikel 1

De Overeenkomst over de rechtenvrije behandeling van geïntegreerde multichipschakelingen (MCP’s) wordt namens de Gemeenschap gesloten.

De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De Commissie wordt gemachtigd met de andere partijen bij de overeenkomst tot overeenstemming te komen over een datum van inwerkingtreding van de overeenkomst. Deze datum wordt bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Artikel 3

De voorzitter van de Raad is gemachtigd de persoon of personen aan te wijzen die bevoegd zijn namens de Gemeenschap de akte van aanvaarding van de overeenkomst neer te leggen, overeenkomstig punt 7, onder b), van die overeenkomst.

Gedaan te Brussel, 21 december 2005.

Voor de Raad

De voorzitter

  • B. 
    BRADSHAW
 

  • (1) 
    Nog niet gepubliceerd in het Publicatieblad.
 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.