Besluit 2004/513 - Sluiting van de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Dit besluit is op 15 juni 2004 gepubliceerd en is op 2 juni 2004 in werking getreden.

2.

Kerngegevens

officiële titel

2004/513/EG:Besluit van de Raad van 2 juni 2004 betreffende de sluiting van de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik

officiële Engelstalige titel

2004/513/EC:Council Decision of 2 June 2004 concerning the conclusion of the WHO Framework Convention on Tobacco Control
 
Rechtsinstrument Besluit
Wetgevingsnummer Besluit 2004/513
Origineel voorstel COM(2003)807 NLEN
Celex-nummer i 32004D0513

3.

Key dates

Document 02-06-2004
Bekendmaking in Publicatieblad 15-06-2004; Special edition in Romanian: Chapter 11 Volume 035,OJ L 142M , 30.5.2006,Special edition in Bulgarian: Chapter 11 Volume 035,OJ L 213, 15.6.2004
Inwerkingtreding 02-06-2004; in werking datum document
Einde geldigheid 31-12-9999

4.

Wettekst

15.6.2004   

NL

Publicatieblad van de Europese Unie

L 213/8

 

BESLUIT VAN DE RAAD

van 2 juni 2004

betreffende de sluiting van de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik

(2004/513/EG)

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op de artikelen 95, 133 en 152, junctis artikel 300, lid 2, eerste alinea, eerste zin, en lid 3, eerste alinea,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Gezien het advies van het Europees Parlement (1),

Overwegende hetgeen volgt:

 

(1)

De Commissie heeft namens de Gemeenschap onderhandeld over een kaderovereenkomst voor de bestrijding van tabaksgebruik, onder auspiciën van de Wereldgezondheidsorganisatie.

 

(2)

Deze overeenkomst is op 16 juni 2003 namens de Europese Gemeenschap ondertekend, onder voorbehoud van de eventuele sluiting ervan op een later tijdstip, overeenkomstig het besluit van de Raad van 2 juni 2003.

 

(3)

Deze overeenkomst dient te worden goedgekeurd.

 

(4)

Zowel de Gemeenschap als de lidstaten hebben een bevoegdheid op de gebieden die onder de overeenkomst vallen; het is derhalve wenselijk dat de Gemeenschap en de lidstaten gelijktijdig partijen bij de overeenkomst worden, teneinde gezamenlijk de in de overeenkomst neergelegde verplichtingen na te komen en gezamenlijk de rechten uit te oefenen die krachtens de overeenkomst bij gedeelde bevoegdheid gelden, teneinde de uniforme toepassing van de overeenkomst te waarborgen,

BESLUIT:

Artikel 1

De Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik wordt hierbij goedgekeurd namens de Gemeenschap.

De tekst van de overeenkomst is opgenomen in bijlage I.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad wordt gemachtigd om de persoon aan te wijzen die bevoegd is om namens de Europese Gemeenschap de in artikel 35 van de overeenkomst bedoelde akte van goedkeuring te deponeren, teneinde uitdrukking te geven aan de instemming van de Gemeenschap om door de overeenkomst gebonden te zijn, en om de verklaring in bijlage II bij dit besluit af te leggen, samen met de interpretatieve verklaring in bijlage III bij dit besluit.

Gedaan te Luxemburg, 2 juni 2004.

Voor de Raad

De voorzitter

  • M. 
    MARTIN
 

  • (1) 
    Advies uitgebracht op 21 april 2004 (nog niet bekendgemaakt in het Publicatieblad).
 

BIJLAGE I

Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik  (1)

 

  • (1) 
    De tekst van de overeenkomst in de authentieke talen staat in de Engelse, de Franse en de Spaanse editie van het Publicatieblad van de Europese Unie.
 

BIJLAGE II

Verklaring van de Europese Gemeenschap overeenkomstig artikel 35, lid 3, van de Kaderovereenkomst van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de bestrijding van tabaksgebruik  (1)

 

  • (1) 
    De tekst van de verklaring in de authentieke talen staat in de Engelse, de Franse en de Spaanse versie van dit document.
 

BIJLAGE III

Door de Gemeenschap af te leggen interpretatieve verklaring (1)

 

  • (1) 
    De tekst van de verklaring in de authentieke talen staat in de Engelse, de Franse en de Spaanse versie van dit document.
 


Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

5.

Origineel voorstel

 

6.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

7.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

8.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.