Verordening 2003/670 - Specifieke maatregelen betreffende de markt voor ethylalcohol uit landbouwproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening was geldig van 22 april 2003 tot 31 december 2007.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EG) nr. 670/2003 van de Raad van 8 april 2003 tot vaststelling van specifieke maatregelen betreffende de markt voor ethylalcohol uit landbouwproducten

officiële Engelstalige titel

Council Regulation (EC) No 670/2003 of 8 April 2003 laying down specific measures concerning the market in ethyl alcohol of agricultural origin
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2003/670
Origineel voorstel COM(2001)101 NLEN
Celex-nummer i 32003R0670

3.

Key dates

Document 08-04-2003
Bekendmaking in Publicatieblad 15-04-2003; Special edition in Lithuanian: Chapter 03 Volume 038,Special edition in Romanian: Chapter 03 Volume 047,Special edition in Polish: Chapter 03 Volume 038,Special edition in Hungarian: Chapter 03 Volume 038,Special edition in Czech: Chapter 03 Volume 038,Special edition in Latvian: Chapter 03 Volume 038,OJ L 97, 15.4.2003,Special edition in Slovak: Chapter 03 Volume 038,Special edition in Slovenian: Chapter 03 Volume 038,Special edition in Bulgarian: Chapter 03 Volume 047,Special edition in Maltese: Chapter 03 Volume 038,Special edition in Estonian: Chapter 03 Volume 038
Inwerkingtreding 22-04-2003; in werking datum publicatie + 7 zie art 16
01-01-2004; Toepassing zie art 16
Einde geldigheid 31-12-2007; opgeheven door 32007R1234

4.

Wettekst

Avis juridique important

|

5.

32003R0670

Verordening (EG) nr. 670/2003 van de Raad van 8 april 2003 tot vaststelling van specifieke maatregelen betreffende de markt voor ethylalcohol uit landbouwproducten

Publicatieblad Nr. L 097 van 15/04/2003 blz. 0006 - 0010

Verordening (EG) nr. 670/2003 van de Raad

van 8 april 2003

tot vaststelling van specifieke maatregelen betreffende de markt voor ethylalcohol uit landbouwproducten

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, en met name op de artikelen 36 en 37,

Gezien het voorstel van de Commissie(1),

Gezien het advies van het Europees Parlement(2),

Gezien het advies van het Europees Economisch en Sociaal Comité(3),

Overwegende hetgeen volgt:

  • (1) 
    De werking en de ontwikkeling van de gemeenschappelijke markt voor landbouwproducten dienen gepaard te gaan met de totstandkoming van een gemeenschappelijk landbouwbeleid, en dit beleid moet met name passende maatregelen omvatten die naar gelang van de producten verschillende vormen kunnen aannemen.
  • (2) 
    Het gemeenschappelijk landbouwbeleid is erop gericht de doelstellingen van artikel 33 van het Verdrag te verwezenlijken; dit kan worden bereikt door instrumenten in te voeren waarmee de ontwikkeling van de markt, zowel intern als op het gebied van de handel met derde landen, beter kan worden gevolgd.
  • (3) 
    De verwerking van bepaalde landbouwgrondstoffen tot ethylalcohol uit landbouwproducten is nauw verbonden met de economie voor deze grondstoffen. Deze verwerking kan in belangrijke mate bijdragen tot het economisch nut van de betrokken grondstoffen: nu eens is zij van zeer bijzondere economische en sociale betekenis voor de economie van bepaalde regio's van de Gemeenschap, dan weer verschaft zij een niet te verwaarlozen deel van het inkomen van de producenten van deze grondstoffen. In andere gevallen biedt zij een mogelijkheid tot het wegwerken van producten van onbevredigende kwaliteit of van conjuncturele overschotten die bij bepaalde producten de oorzaak van tijdelijke economische problemen kunnen zijn.
  • (4) 
    Er moet een kader van specifieke maatregelen voor ethylalcohol uit landbouwproducten tot stand worden gebracht waardoor het mogelijk wordt economische gegevens te vergaren en statistische informatie te analyseren met het oog op het volgen van de markt; voorzover de markt voor ethylalcohol uit landbouwproducten verbonden is met de markt voor ethylalcohol in het algemeen, moeten tevens gegevens over de markt voor niet uit landbouwproducten verkregen ethylalcohol beschikbaar worden gesteld.
  • (5) 
    Opdat de ontwikkeling van de markt in de sector ethylalcohol kan worden gevolgd, moeten de lidstaten de Commissie de gegevens verstrekken die nodig zijn voor de opstelling van een voorzieningsbalans met betrekking tot deze markt.
  • (6) 
    Ethylalcohol uit voor alcoholbereiding geschikte landbouwproducten waarvoor interventiemaatregelen of andere bijzondere maatregelen zijn toegepast, moet worden afgezet volgens specifieke procedures in het kader van de op die producten betrekking hebbende verordeningen om adequate concurrentieverhoudingen te garanderen en te voorkomen dat de traditionele alcoholmarkt wordt verstoord.
  • (7) 
    Om specifieke maatregelen voor de Gemeenschap in de sector ethylalcohol uit landbouwproducten te kunnen invoeren, moet een regeling voor het handelsverkeer worden ingesteld die wordt toegepast aan de buitengrenzen van de Gemeenschap. Een regeling voor het handelsverkeer die een stelsel van douanerechten omvat, kan in beginsel de communautaire markt stabiliseren. Deze regeling voor het handelsverkeer is gebaseerd op de overeenkomsten die in het kader van de multilaterale handelsbesprekingen van de Uruguayronde zijn gesloten.
  • (8) 
    Opdat de ontwikkeling van het handelsverkeer voortdurend kan worden gevolgd, dient de mogelijkheid te worden geboden om een...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

6.

Origineel voorstel

 

7.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

8.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de samenvatting van wetgeving, de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en tot slot de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

9.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.