Verordening 2000/6 - Invoer in de EG van producten uit Bosnië-Herzegovina en Kroatië en de invoer van wijn uit Macedonië en uit Slovenië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1.

Stand van zaken

Deze verordening was geldig van 1 januari 2000 tot 31 oktober 2000.

2.

Kerngegevens

officiële titel

Verordening (EG) nr. 6/2000 van de Raad van 17 december 1999 betreffende de invoer in de Gemeenschap van producten uit Bosnië-Herzegovina en Kroatië en de invoer van wijn uit de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië en uit de Republiek Slovenië

officiële Engelstalige titel

Council Regulation (EC) No 6/2000 of 17 December 1999 concerning the arrangements applicable to imports into the Community of products originating in the Republics of Bosnia and Herzegovina and Croatia and to imports of wine originating in the Former Yugoslav Republic of Macedonia and the Republic of Slovenia
 
Rechtsinstrument Verordening
Wetgevingsnummer Verordening 2000/6
Origineel voorstel COM(1999)689 NLEN
Celex-nummer i 32000R0006

3.

Key dates

Document 17-12-1999
Bekendmaking in Publicatieblad 05-01-2000; PB L 2 p. 1-50
Inwerkingtreding 01-01-2000; Toepassing zie art 11
06-01-2000; in werking datum publicatie + 1 zie art 11
Einde geldigheid 31-10-2000; opgeheven door 32000R2007

4.

Wettekst

Avis juridique important

|

5.

32000R0006

Verordening (EG) nr. 6/2000 van de Raad van 17 december 1999 betreffende de invoer in de Gemeenschap van producten uit Bosnië-Herzegovina en Kroatië en de invoer van wijn uit de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië en uit de Republiek Slovenië

Publicatieblad Nr. L 002 van 05/01/2000 blz. 0001 - 0050

VERORDENING (EG) Nr. 6/2000 VAN DE RAAD

van 17 december 1999

betreffende de invoer in de Gemeenschap van producten uit Bosnië-Herzegovina en Kroatië en de invoer van wijn uit de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië en uit de Republiek Slovenië

DE RAAD VAN DE EUROPESE UNIE,

Gelet op het Verdrag tot oprichting van de Europese Gemeenschap, met name op artikel 133,

Gezien het voorstel van de Commissie,

Overwegende hetgeen volgt:

  • (1) 
    Verordening (EG) nr. 70/97 van de Raad van 20 december 1996 betreffende de invoer in de Gemeenschap van producten uit Bosnië-Herzegovina en Kroatië en de invoer van wijn uit de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië en uit Slovenië(1) loopt af op 31 december 1999.
  • (2) 
    De daarin vervatte regelingen moeten uiteindelijk worden vervangen door bepalingen in het kader van toekomstige bilaterale overeenkomsten en specifieke overeenkomsten over wijn met de betrokken landen. In afwachting daarvan moeten de regelingen die in Verordening (EG) nr. 70/97 zijn vervat worden gehandhaafd. De tariefplafonds voor industrieproducten moeten jaarlijks met 5 % worden verhoogd, overeenkomstig artikel 4, lid 1, van Verordening (EG) nr. 70/97. Verordening (EG) nr. 70/97 van de Raad is inmiddels een aantal malen gewijzigd, en in verband met de wijzigingen van de gecombineerde nomenclatuur en de onderverdelingen van Taric en andere technische aanpassingen is het wenselijk voor de verlenging van de autonome handelspreferenties een volledig nieuwe verordening vast te stellen. Het is niet nodig in deze verordening producten op te nemen waarvoor in het kader van het gemeenschappelijk douanetarief het nulrecht geldt.
  • (3) 
    Overeenkomstig de regionale aanpak van de Europese Unie, gebaseerd op de conclusies van de Raad van 29 april 1997, gelden voor de ontwikkeling van de bilaterale betrekkingen tussen de Europese Unie en de republieken die uit het voormalige Joegoslavië zijn voortgekomen, met uitzondering van Slovenië, bepaalde voorwaarden. De autonome handelspreferenties kunnen uitsluitend worden verlengd wanneer de betrokken landen de fundamentele beginselen van de democratie en de mensenrechten naleven en bereid zijn de onderlinge economische betrekkingen te ontwikkelen. Derhalve dient te worden geverifieerd of Bosnië-Herzegovina, Kroatië en de Federatieve Republiek Joegoslavië aan deze voorwaarden voldoen.
  • (4) 
    Bosnië-Herzegovina en Kroatië voldoen aan de desbetreffende voorwaarden en moeten daarom voor de regeling van autonome handelspreferenties in aanmerking blijven komen.
  • (5) 
    De Raad gaf bij de uitbreiding van de autonome handelspreferenties tot de Federatieve Republiek Joegoslavië op 29 april 1997 een verklaring uit, waarin hij zijn verwachtingen ten aanzien van de democratisering aangeeft, waarvan een van de belangrijkste elementen de snelle en volledige tenuitvoerlegging van de aanbevelingen van het rapport-González is. De Raad merkte tevens op dat het besluit tot toekenning van autonome handelspreferenties zou worden herzien, indien ten aanzien van deze criteria geen vooruitgang zou worden geboekt. Ten aanzien van de desbetreffende voorwaarden is geen significante vooruitgang geboekt, en mede gezien de gebeurtenissen in Kosovo en elders in de regio kan de Federatieve Republiek Joegoslavië derhalve nog niet in de autonome handelsregeling worden opgenomen, hetgeen niet uitsluit dat de Federatieve Republiek Joegoslavië in een later stadium alsnog in genoemde regeling wordt opgenomen, mits dan aan de voorwaarden daarvoor is voldaan.
  • (6) 
    De preferentiële...

Lees meer

Deze wettekst is overgenomen van EUR-Lex.

6.

Origineel voorstel

 

7.

Bronnen en disclaimer

Zie voor uitgebreidere informatie eventueel ook de volgende voor dit dossier gebruikte bronnen:

Dit dossier wordt iedere nacht automatisch samengesteld op basis van bovenstaande dossiers. Hierbij is aan de technische programmering veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

 

8.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met de juridische context, de Europese rechtsgrond, een overzicht van verwante dossiers en de betrokken zaken van het Europees Hof van Justitie.

De uitgebreide versie is beschikbaar voor betalende gebruikers van de EU Monitor van PDC Informatie Architectuur.

9.

EU Monitor

Met de EU Monitor volgt u alle Europese dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.

De EU Monitor is ook beschikbaar in het Engels.