Femke Halsema spreekt derde Peerke Donderslezing uit, Tilburg

Gemeentehuis van Tilburg
datum 6 november 2011
plaats Tilburg
locatie Veemarktstraat 44 Toon locatie
zaal Popcentrum 013
aanwezigen F. (Femke) Halsema i, W.B.H.J. (Wim) van de Donk i e.a.
organisatie Wereldpodium

Armoede in Nederland, Armoede wereldwijd

Femke Halsema, voormalig fractievoorzitter van GroenLinks, spreekt op zondagmiddag 6 november de derde PeerkeDonderslezing uit. Zij gaat in op de vraag hoe wij in deze tijd van crisis zowel kunnen strijden tegen armoede en ongelijkheid wereldwijd, als tegen armoede en ongelijkheid in onze eigen omgeving.

De eerste PeerkeDonderslezing werd in 2009 verzorgd door de net aangetreden Commissaris van de Koningin Wim van de Donk. In 2010 werd hij uitgesproken door Belgische oud-premier en Europarlementariër Guy Verhofstadt. Dit jaar is het de beurt aan Femke Halsema. Als politica concentreerde zij zich sterk op armoede en ongelijkheid in de Nederlandse samenleving. Afgelopen jaar maakte zij een emotionele reis door het straatarme Afrikaanse Ivoorkust en deed daarvan uitgebreid verslag in de Volkskrant en bij Pauw & Witteman.

De PeerkeDonderslezing heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als de stadslezing van Tilburg en omstreken. Na twee uitverkochte edities in het Midi-theater wijkt de lezing dit jaar uit naar popcentrum 013. Traditiegetrouw gaat aan de lezing een inleidend programma vooraf. Geïnteresseerden kunnen om 13.00 uur een bezoek brengen aan de Tilburgse voedselbank in de wijk ’t Zand. Om 15.00 uur start het programma in 013. Twee vrouwen vertellen over hun leven in grote armoede in Tilburg. Op hun verhalen reageren de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus, Tiwos-directeur Rene Scherpenisse en Voedselbank-directeur Harry Kiwitz.

Op de lezing van Femke Halsema antwoordt de man die zelf de eerste Peerke Donderslezing verzorgde: Commissaris der Koningin Wim van de Donk. Het programma wordt afgewisseld door stevige optredens van de Brabantse wereldpolkaband STRAF. Meike de Jong en Ralf Bodelier van het Wereldpodium leiden de bezoekers door de middag.

Zondagmiddag 6 november 2011. Popcentrum 013

Inschrijven en meer informatie op www.peerkedonderslezing.nl


1.

Meer over...