Politieke Junkies, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 14 oktober 2011 20:30
plaats Amsterdam
locatie De Balie Toon locatie
aanwezigen F. (Fatma) Koşer Kaya i e.a.
organisatie De Balie i

Politieke Junkies is de wedstrijd politiek commentaar geven, waarin op originele wijze politiek wordt ontspind.

Onder leiding van Pieter Hilhorst en Martijn de Greve plaatsen de kandidaten actuele ontwikkelingen in historische context, bieden zij een inkijk achter de schermen, en voorspellen ze de afloop.

De aflevering op 14 oktober staat in het teken van precies 1 jaar Kabinet Rutte I. Een duik in de scheepsjournalen van de 'koers' van kapitein Rutte.

Maar ook: Hoe zou t nu met Lilian Ploumen gaan, wie gaat naar de Raad van State, Sarah Palin doet niet mee, Sarkozy kan zijn herverkiezing wel vergeten.

Kandidaten deze aflevering: Pieter van Os (NRC), Lucas Benschop (nu.nl), Marcia Nieuwenhuis (De Pers) (o.v.)

Jury: Fatma Koser Kaya (D66)

Politieke Junkies is ontwikkeld door Jelmer Uitentuis

Politieke Junkies op Facebook


Inhoudsopgave

  1. De Balie
  2. Meer over...

1.

De Balie

Deze organisatie organiseert debatten, seminars, theater- en filmvoorstellingen met betrekking tot culturele, sociale en politieke vraagstukken in Amsterdam. Door middel van deze activiteiten worden vele interessegebieden bestudeerd en bediscussieerd, zoals technologie, kunst, economie, de veranderende bevolkingssamenstelling, Europa etc. De Balie is open voor een breed publiek en voor alle soorten media.

De Balie is gevestigd in het voormalige gerechtshof aan het Leidseplein in Amsterdam, en is in 1982 opgericht. Voormalig PvdA-politicus Felix Rottenberg i is mede-oprichter van de organisatie.

2.

Meer over...