Schriftelijke vragen gesteld over een veroordeelde pedofiel

Met dank overgenomen van L.Th. (Lea) Bouwmeester i, gepubliceerd op donderdag 1 september 2011.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lea Bouwmeester

Vandaag heb ik samen met collega Khadija Arib schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Veiligheid en Justitie naar aanleiding van een bericht in de Telegraaf.

De vragen kunt u hieronder lezen en worden binnen 3 weken beantwoord.

Vragen van de leden Arib en Bouwmeester (beide PvdA) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het bericht dat een veroordeelde pedofiel niet onder toezicht van de reclassering zou staan

1.

Kent u het bericht “Toezicht Sytze van der V. niet mogelijk” (Telegraaf, 1-9-2011)

2.

Is het waar dat de reclassering geen uitvoering meer kan geven aan het toezicht dat is opgelegd aan de veroordeelde pedofiel Sytze van der V? Zo ja, waarom is dit? Zo nee, wat is er dan niet waar aan dit bericht?

3.

Deelt u de mening dat juist veroordeelde pedoseksuelen onder toezicht van de reclassering zouden moeten staan en blijven mede ter voorkoming van gevaar voor kinderen? Zo ja, wat is de actuele situatie rondom de genoemde pedoseksueel? Zo nee, waarom niet?

4.

Is de zaak tegen Sytze van der V. inmiddels onherroepelijk? Zo ja, wat zegt dit over de mogelijkheden van de reclassering dan wel het moeten opvolgen van de voorschriften en aanwijzingen van de reclassering? Welke gevolgen kan het niet opvolgen daarvan hebben voor de voorwaardelijke straf van de genoemde persoon? Maakt het daarbij uit dat de reclassering zelf mogelijk niet in staat is de genoemde persoon aan de voorschriften en aanwijzingen te houden? Zo ja, wat maakt dat uit?