Kom naar de manifestatie 'Stop de Stapeling'

Met dank overgenomen van R.H.A. (Ronald) Plasterk i, gepubliceerd op woensdag 7 september 2011.
Kom naar de manifestatie 'Stop de Stapeling'
Bron: Partij van de Arbeid

Op Prinsjesdag presenteert het kabinet zijn begroting. Eén ding weten we al: de stapeling van bezuinigingen treft de lage en middeninkomens en de meest kwetsbare mensen onevenredig hard. Diverse maatschappelijke organisaties delen onze zorgen en organiseren op maandag 19 september de manifestatie 'Stop de Stapeling' in Den Haag. Ik roep iedereen op om zich hierbij aan te sluiten en samen met mij, maatschappelijke organisaties en vele anderen een krachtig signaal af te geven over de stapeling van bezuinigingen door het kabinet.

Je kunt de actie nu al online steunen, door een twibbon van de actie aan je profielfoto op Facebook of Twitter toe te voegen.

Met de manifestatie willen de deelnemende organisaties laten zien wat de harde werkelijkheid is achter de mooie woorden van het kabinet. Het verkoopt hard beleid als een feestje, die ballon wil men doorprikken.

De bezuinigingen van het kabinet treffen haast elk gezin. Ouderen, jonge gezinnen met kinderen, ZZP’ers, mensen met een uitkering of in de sociale werkvoorziening en chronisch zieken met een persoonsgebonden budget worden extra hard getroffen. Maar mensen gaan er niet alleen financieel op achteruit. De kwaliteit van de publieke dienstverlening in het openbaar vervoer, de kinderopvang, bij de gemeenten en in het onderwijs komt steeds meer onder druk te staan.

Tijd dus voor actie, te beginnen op maandag 19 september. Details over tijd en locatie volgen.