Carola Schouten naar symposium “Omgangsvormen tussen politici en rechters”., Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 8 september 2011 14:00 - 17:00
plaats Den Haag
aanwezigen N.A. (Ella) Kalsbeek i, C.A.J.M. (Tijn) Kortmann, C.J. (Carola) Schouten i e.a.
organisatie Radboud Universiteit Nijmegen (RU) i

Kamervoorzitter opent symposium over omgangsvormen tussen politici en rechters

De Voorzitter van de Tweede Kamer, mevrouw Gerdi Verbeet i, opent op donderdag 8 september 2011 om 14.00 uur het symposium “Omgangsvormen tussen politici en rechters”. Het symposium wordt georganiseerd door de Radboud Universiteit en heeft plaats in de Oude Zaal van de Tweede Kamer.

Na de toespraak van mevrouw Verbeet wordt het symposium ingeleid door prof. mr. Hans den Tonkelaar. Hierna spreken mw. mr. Ella Kalsbeek i, prof. mr. Tijn Kortmann en mr. Herco Uniken Venema over het thema omgangsvormen tussen politici en rechters. Het doel van het symposium is reflectie op het evenwicht binnen de trias politica.

Noot voor de redacties:

Vertegenwoordigers van de pers die het symposium willen bijwonen dienen zich vóór woensdag 7 september 2011, 17.00 uur aan te melden bij de Stafdienst Voorlichting, , 070-318 3003 of persvoorlichting@tweedekamer.nl

Voor informatie over het programma kunt u terecht bij het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs via symposia@cpo.ru.nl


1.

Radboud Universiteit Nijmegen (RU)

In 1923 werd de Radboud Universiteit Nijmegen opgericht als Katholieke Universiteit Nijmegen. In 2004 veranderde de universiteit haar naam in Radboud Universiteit Nijmegen om de samenwerking met het Radboud Universitair Medisch Centrum te benadrukken. Inmiddels biedt de RU bijna veertig bacheloropleidingen en 76 masteropleidingen aan. Deze zijn verdeeld over acht faculteiten. De universiteit telt zo'n 20.000 studenten en vijfduizend medewerkers, waarvan zo'n drieduizend personen wetenschappelijk personeel.

De universiteit is voortgekomen uit de katholieke gemeenschap, en draagt dit ook uit in haar onderzoeks- en onderwijsprogramma. Daarnaast participeert zij in vele landelijke katholieke en algemeen-christelijke verbanden.

2.

Meer over...