Circumstance, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 4 oktober 2011
plaats Den Haag
locatie Filmhuis Toon locatie
aanwezigen H.J. (Henk Jan) Ormel i, D. (Duco) Hoogland i e.a.
organisatie Het portaal

Duiken of confronteren?

Drie jeugdvrienden worstelen met seksualiteit, liefde en vriendschap tijdens een tumultueuze adolescentie in het hedendaagse Teheran. Alledrie duwen ze tegen de grenzen van een repressieve omgeving. Atafeh en Kathryn besluiten deel te nemen aan een wereldvreemde ondergrondse scène van illegale feesten waar Teheran een jeugd creëert dat in smokkelwaar als films en hip-hop muziek handelt. Net als de meeste tieners proberen ze een bedwelmend en idealistisch leven te leiden waar alles inclusief vrijheid mogelijk is. Echter, wanneer Atafeh’s broer plots opduikt en verliefd raakt op Kathryn die hij wanhopig probeert te versieren, worden niet alleen de vriendschappen op het spel gezet maar ook de uiteindelijke loop van hun levens.

Duco Hoogland , politicoloog, praat met het publiek over Circumstance na en bevraagt speciale gasten en experts over hun mening ten aanzien van de maatschappelijke acceptatie van homosexualiteit in landen met een repressieve regering.

Film en debat vinden plaats in Filmhuis Den Haag, Spui 191, op dinsdag 4 oktober. De avond start om 20.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij Filmhuis Den Haag.

Deelname : debat gratis / film €8 (standaardkortingen van toepassing)

Reserveren : via Filmhuis Den Haag 070 365 60 30

Trailer


1.

Meer over...