Vragen van het lid Wilders (Groep Wilders) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de noodzaak van de snelle plaatsing van airco’s in verpleeg- en verzorgingshuizen. (Ingezonden 1 augustus 2006)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vragen van het lid Wilders (Groep Wilders) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de noodzaak van de snelle plaatsing van airco’s in verpleeg- en verzorgingshuizen. (Ingezonden 1 augustus 2006)
Document­datum 01-08-2006
Publicatie­datum 05-08-2011
Nummer V050617240
Kenmerk vraagnr. 2050617240

2.

Tekst

Vragen gesteld door de leden der Kamer

2050617240

Vragen van het lid Wilders (Groep Wilders) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de noodzaak van de snelle plaatsing van airco’s in verpleeg- en verzorgingshuizen. (Ingezonden 1 augustus 2006)

1

Deelt u de mening dat het onaanvaardbaar is dat veel verpleegen verzorgingstehuizen in Nederland geen airconditioning hebben waardoor veel ouderen de afgelopen tijd veel last hebben gehad van de hitte en waardoor er zelfs al doden zijn gevallen? Deelt u de mening dat het onduldbaar is dat in ons land zo met ouderen wordt omgegaan en dat deze een betere en meer menswaardige behandeling verdienen?

2

Wat vindt u van de uitspraak van de woordvoerder van de belangenvereniging van verpleeghuisartsen en sociaal geriaters Nederlandse Vereniging Verpleeghuisartsen (NVVA): «Je kunt beter oud worden in een tbs-kliniek dan in een verpleeghuis, daar hebben ze wel airconditioning»1? Hoeveel tbs-klinieken en gevangenissen zijn, in tegenstelling tot verpleeghuizen, wel voorzien zijn van airconditioning? Deelt u de mening dat dit de wereld op zijn kop is?

3

Kent u de oproep van de NVVA om alle verpleeghuizen in Nederland zo snel mogelijk te voorzien van airconditioning? Bent u bereid daar zo spoedig mogelijk gehoor aan te geven en hiervoor ook voldoende financiële middelen beschikbaar te stellen2? Zo ja, wilt u dit dan op zeer korte termijn doen zodat de verpleeg- en verzorgingstehuizen van airconditioning voorzien zijn voor een volgende hittegolf?

4

Wilt u deze vragen nog deze week beantwoorden?

Noot 1

Parool, 29 juli 2006.

Noot 2

Algemeen Dagblad, 29 juli 2006.

 
 
 
 

3.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.