Bijeenkomst Waterbestuurders, Houten

Houten
datum 24 augustus 2011
plaats Houten
aanwezigen R.H.L.M. (Roger) van Boxtel i, S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer i e.a.
organisatie Democraten 66 (D66) i

Op 24 augustus verwelkomt Dijkgraaf Patrick Poelmann D66 waterbestuurders in Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden.

Gezamenlijk met het Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven i zullen de watersbestuurders ingaan op de rol van water in het politieke landschap. Er zal onder meer gesproken worden over de lange termijn houdbaarheid van het watersysteem en de internationale samenwerking.

Eerste Kamer fractievoorzitter Roger van Boxtel i zal de dag afsluiten tijdens het diner door aandacht te schenken aan het onderwerp water en ruimtelijke ordening. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bestuurdersvereniging@d66.nl


1.

Democraten 66 (D66)

Democraten 66 (D66) is een hervormingsgezinde sociaal-liberale partij. De huidige politiek leider is Rob Jetten i. De partij werd opgericht op 14 oktober 1966 door 44 'homines novi', waarvan er 25 eerder bij andere politieke partijen actief waren geweest. Belangrijkste initiatiefnemer en voorman (tot 1998) was de oud-journalist Hans van Mierlo i.

D66 haalde bij Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 9 zetels, 15 minder dan in 2021. De partij heeft vijf zetels in de Eerste Kamer. Er zit één Nederlands lid namens D66 in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...