Debat WBS en vrouwenorganisatie in Deventer

stadhuis Deventer
datum 8 september 2011 20:00
plaats Deventer
locatie Latijnse school, Grote Kerkhof 6 Toon locatie
aanwezigen A.G. (Agnes) Wolbert i, M. (Monika) Sie Dhian Ho, K. (Keklik) Yücel i e.a.
organisatie Partij van de Arbeid (PvdA) i

De Wiardi Beckman Stichting en Vrouwen in de PvdA (ViP) gaan 'on tour', om met vrouwen in het land van gedachten te wisselen over de sociaaldemocratische agenda voor de 21e eeuw. De tour start op 8 september met een discussieavond over de modernisering van de bestaanszekerheid, een begrip dat we achter ons gelaten dachten te hebben, maar dat de afgelopen jaren met kracht terugkeert op de politieke agenda.

De komende maanden presenteert de WBS de eerste verkenningen in het kader van haar onderzoek ‘Van waarde. Sociaaldemocratie voor de 21ste eeuw’. Doelstelling van dit onderzoek is het ontwikkelen van een eigentijdse agenda voor samenleving en politiek.

Om deze eerste verkenningen verder te ontwikkelen, organiseren de WBS en de ViP dit najaar op diverse plaatsen in het land diepgaande discussiebijeenkomsten, ingeleid door wetenschappers en politici, gevolgd door debat met de aanwezigen.

De uitkomsten van de tour zullen worden gebruikt in de visieontwikkeling voor de sociaaldemocratische agenda van de PvdA.

Op 8 september staat de modernisering van de bestaanszekerheid op de agenda. De sprekers zijn onder anderen Monika Sie Dhian Ho, directeur van de Wiardi Beckman Stichting, Keklik Yücel i, voorzitter van Vrouwen in de PvdA (ViP) en Mariëtte Hamer i, PvdA-fractie Tweede Kamer.

Wilt u reageren op deze eerste verkenningen en meedenken en meepraten over de ontwikkeling van een sociaaldemocratische agenda, dan bent u van harte welkom op 8 September.

Locatie: Latijnse school, Grote Kerkhof 6, Deventer.

Aanvang: 20.00 uur (19.20 uur zaal open).

Aanmelden kan per mail: pvda-vrouwen@pvda.nl

De rest van de on tour agenda wordt binnenkort gepubliceerd op vrouwennetwerk.pvda.nl/nieuws


1.

Partij van de Arbeid (PvdA)

De Partij van de Arbeid (PvdA) is een progressieve, sociaaldemocratische partij. De partij werd opgericht in 1946 als een voortzetting van de vooroorlogse Sociaal-Democratische Arbeiders Partij i (SDAP), de Vrijzinnig-Democratische Bond i (VDB) en de Christelijk-Democratische Unie i (CDU). De PvdA trok samen met GroenLinks op en deed met een gezamenlijke lijst mee aan de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i. Frans Timmermans i leidt de gezamenlijke fractie i in de Tweede Kamer.

De fractie GroenLinks-PvdA behaalde bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 25 zetels. Dat zijn 8 zetels meer dan GroenLinks (8) en PvdA (9) opgeteld bij de verkiezingen in 2021. De partij behaalde in 2023 zeven zetels in de Eerste Kamer i en vormt samen met GroenLinks een gezamenlijke fractie i in de Eerste Kamer van 14 zetels. Er zitten zes Nederlandse leden namens de PvdA in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...