Brief regering; Uitvoering motie Van der Burg (nr. 9) over precariobelasting op netwerken van nutsbedrijven - Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2011

Deze brief is onder nr. 109 toegevoegd aan wetsvoorstel 32500 VII - Vaststelling begroting Ministerie Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties 2011.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2011; Brief regering; Uitvoering motie van het lid Van der Burg (32500VII, nr. 9) over precariobelasting op netwerken van nutsbedrijven
Document­datum 12-07-2011
Publicatie­datum 12-07-2011
Nummer KST32500VII109
Kenmerk 32500 VII, nr. 109
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 500 VII

Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (VII) voor het jaar 2011

Nr. 109

BRIEF VAN DE MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 30 juni 2011

De tijdens het begrotingsdebat Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van december 2010 door mevrouw Van der Burg van de VVD-fractie ingediende motie (Kamerstukken II, 32 500 VII, nr 9), waarin de regering wordt verzocht om het eerder niet ingediende wetsvoorstel inzake de invoering van een vrijstelling van precariobelasting op netwerken van nutsbedrijven zo spoedig mogelijk in te dienen, is door uw Kamer aangenomen.

Aan dit verzoek wil ik mede namens de staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu gehoor geven. Ik ben daarom gestart met de voorbereiding van een wetsvoorstel om te komen tot vrijstelling van deze precariobelasting op netwerken van nutsbedrijven. In overleg met de VNG en de Unie van Waterschappen wordt gezocht naar een uitwerking van het wetvoorstel, waarbij de gevolgen voor de decentrale overheden zo beperkt mogelijk worden gehouden. Daarbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een overgangstermijn voor de decentrale overheden die nu al precariobe-lasting heffen.

Het oorspronkelijke wetsvoorstel is ingetrokken. Daarom moet een nieuw wetstraject worden gestart. Het tempo ligt hoog, maar ik ben gehouden aan de wettelijke normale procedure voor het opstellen van wetgeving.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, J. P. H. Donner

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.