Politiek Café JOVD Den Haag met Gerrit Zalm

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
datum 11 juli 2011 20:00
plaats Den Haag
locatie Haagsche Kluis, Plein 20 in Den Haag Toon locatie
aanwezigen G. (Gerrit) Zalm i e.a.
organisatie Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) i

Met genoegen attenderen wij u, namens de JOVD Den Haag, op de bijeenkomst met Gerrit Zalm op maandag 11 juli 2011. U bent van harte welkom rond 20.00 uur in de Haagsche Kluis, Plein 20 in Den Haag.

Zoals wij u eerder hebben bericht, gaat het Politiek Cafe op de schop. Het nieuwe team van het Politiek Cafe, bestaande uit Yalda Walinezjad, Esther Grisnich, Floris Graziosi met ondersteuning van Jetta Opdenberg, neemt in alle activiteiten het voortouw, waarbij ondergetekende zelf een adviserende rol zal spelen.

Een aantal jaren geleden heb ik de Stichting Politieke Academie opgericht (www.europeantrainingcentre.eu). De komende periode zal deze website worden geactualiseerd. Kennis en ervaring delen, daar ligt voor mij de nadruk van mijn activiteiten. Hen die mij kennen zal het niet verbazen dat onze werkwijze ook in Belgie, Roemenie en andere landen zal worden voortgezet.

Wat betreft de cafes in Nederland en Belgie, onze nieuwe opzet is als volgt: drie sprekers worden uitgenodigd een inleiding te houden op basis van een tevoren gekozen stelling (bijvoorbeeld een politicus, een wetenschapper en een opinieleider). Die stelling leggen wij ook voor aan hen die op de mailinglijst van het Politiek Cafe staan vermeld, zodat we tevoren hun opinie inventariseren, waarvan de resultaten kort voor de bijeenkomst worden bekendgemaakt.

Wij zorgen voor een gedegen verslag, een video-impressie en een uitgebreide fotoreportage. De bijeenkomsten vangen aan rond 20.15 uur en worden rond 21.15 afgesloten. Na afloop napraten en vanaf 22.00 uur: feesten en dansen voor wie daar behoefte aan heeft.

De bijeenkomsten het komend seizoen vinden plaats op de maandagen 26 september, 17 oktober, 21 november en op 5 december.

De afgelopen jaren hebben wij twee mailinglijsten opgebouwd: van mensen die zich zelf hebben aangemeld, dat zijn er ruim 6.500. Daarnaast hebben we een lijst met mensen die betrokken waren (of zijn) bij de gemeentelijke, provinciale of nationale politiek en een lijst met ruim 1.100 mensen uit de diplomatieke discipline. Het plan is slechts twee lijsten over te houden: een Nederlandse en een internationale. Laat het ons weten als u mensen kent die ook prijs zouden stellen op onze berichten of als u wil dat een adres van de lijst wordt verwijderd.

Mocht u ideeen of suggesties hebben voor het cafe, aarzelt u niet ons een mail te zenden.

Met vriendelijke groeten,

Een prettige zomer gewenst,

Pam Evenhuis

pamevenhuis@gmail.com


1.

Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD)

De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) is een rechtse liberale partij, met op onder meer ethisch gebied progressievere standpunten. Politiek leider is sinds 14 augustus 2023 Dilan Yesilgöz-Zegerius i. De partij werd opgericht in 1948 als opvolger van de Partij van de Vrijheid i (PvdV), die weer een voortzetting was van de vooroorlogse Liberale Staatspartij i (LSP).

De VVD kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 i 24 zetels, een verlies van 10 zetels ten opzichte van 2021. De VVD werd daarmee voor het eerst in dertien jaar niet de grootste partij in de Tweede Kamer. In de Eerste Kamer i heeft de VVD momenteel tien zetels. Er zitten vijf Nederlandse leden namens de VVD in het Europees Parlement i.

2.

Meer over...