PvdA biedt alternatief voor bezuinigingen op GGz

Met dank overgenomen van L.Th. (Lea) Bouwmeester i, gepubliceerd op dinsdag 28 juni 2011.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Lea Bouwmeester

Job Cohen presenteert woensdag een plan dat een alternatief biedt voor de voorgenomen bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in Nederland. Met deze bezuinigingen toont het kabinet opnieuw zijn stuitende onverschilligheid ten aanzien van mensen. De PvdA wil investeren in de zorg dicht bij huis, zodat iedereen die hulp nodig heeft sneller kan worden geholpen. Zo help je mensen in psychische nood én bespaar je kosten doordat ernstigere problemen en daarmee duurdere zorg worden vermeden.

Tijdens een manifestatie van het Landelijk Platform GGz woensdag op het Malieveld zal Cohen rond 17.00 uur de demonstranten toespreken en ons alternatief toelichten.

Ik vind het schokkend dat door deze snoeiharde maatregelen sommigen de voor hen noodzakelijke zorg niet meer kunnen betalen. Dat is onmenselijk.

Een hoge eigen bijdrage invoeren leidt ertoe dat mensen zorg waar ze niet zonder kunnen, gaan mijden. Dat betekent bijvoorbeeld dat daklozen die door jarenlange inzet van straat gehaald zijn, daar nu weer zullen belanden, omdat zorg voor hen onbetaalbaar wordt. Kortom: de bezuinigingen op de GGZ zijn oneerlijk, ongezond en onveilig. Bovendien kosten deze plannen geld in plaats van dat ze iets opleveren.

De demonstratie tegen de bezuinigingen op de GGZ is een initiatief van Landelijk Platform GGz. De demonstranten spreken zich uit tegen het bezuinigingspakket van 600 miljoen euro, dat vooral mensen zal raken die de zorg hard nodig hebben.