Kim Putters: Krachtig Progressief

Met dank overgenomen van K. (Kim) Putters i, gepubliceerd op maandag 15 november 2010.

Op 2 oktober stelde ik mij als eerste kandidaat voor het lijsttrekkerschap van onze partij bij de Eerste Kamerverkiezingen. Na acht jaar Eerste Kamerlidmaatschap ben ik zeer gemotiveerd om de fractie te gaan aanvoeren. Nu alle kandidaten bekend zijn gaat de campagne echt van start.

Ik wil er alles aan doen om ervoor te zorgen dat het kabinet Rutte haar agenda van sociale, financiële en culturele uitsluiting niet kan uitvoeren. Allereerst door keihard campagne te voeren voor de Provinciale-Statenverkiezingen in maart 2011 en de PvdA zo groot mogelijk te maken in de Eerste Kamer. Dat bereiken we alleen samen, met PvdA’ers uit de landelijke en lokale politiek en de vele vrijwilligers die geweldig werk doen. Als wij ervoor zorgen dat de coalitiepartijen VVD, PVV en CDA geen meerderheid in de Eerste Kamer krijgen zal dat onvermijdelijk tot spannende debatten leiden.

Maar de Eerste Kamer is géén plek voor populisten of opportunisten. Ik neem liever een goede wet aan dan een motie van wantrouwen. In de acht jaar dat ik nu lid ben van de Eerste Kamer heb ik bewezen dat die constructieve houding werkt. Ik zoek de samenwerking met andere partijen, de collega’s in de Tweede Kamer en met onze lokale en provinciale volksvertegenwoordigers. Bijvoorbeeld bij de Wet maatschappelijke ondersteuning, waar ik samen met de Tweede Kamer en onze wethouders hard heb gewerkt om de lokale zorg betaalbaar en beschikbaar te houden. Ook heb ik samen met Hannie van Leeuwen van het CDA de rechten van patiënten beter weten te verankeren. Ook toen was de PvdA een oppositiepartij en het CDA vertegenwoordigd in het kabinet. De PvdA heeft in de Eerste Kamer een ervaren aanvoerder nodig die zowel binnen als buiten de eigen partij als een teamspeler opereert.

Verzoek 1: Kennismaken

Tijdens de campagne wil ik kennismaken met zoveel mogelijk partijgenoten, om met u in gesprek te gaan over de Eerste Kamer en mijn motivatie voor het lijsttrekkerschap. Het partijbestuur organiseert drie bijeenkomsten, in Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Op mijn website vindt u een overzicht van de andere afdelingen waar ik de komende weken te vinden ben. Als uw afdeling of regio er nog niet bij staat, wilt u mij dan uitnodigen om kennis te komen maken? Ik kom graag langs nu, of later in de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. Stuur gerust ook mijn flyer door aan de mensen in uw netwerk, ik heb het bijgevoegd!

Verzoek 2: Steun

Sinds mijn kandidaatstelling heb ik veel steunbetuigingen ontvangen. Ik voel me vereerd met de steun van prominente partijgenoten als Ahmed Marcouch, Klaas de Vries, Jet Bussemaker, Mariëtte Hamer en Ruud Koole, maar in het bijzonder met de steun van de vele lokale partijgenoten uit het hele land. Als u mijn kandidatuur ook ondersteunt, wilt u dan een bericht achter te laten op mijn website? Het is geweldig leuk om die steunbetuigingen samen te zien.

Van 20 tot en met 30 november kunt u stemmen en bepalen wie onze partij de komende jaren mag aanvoeren in de Eerste Kamer. Ik hoop dat u kiest voor een ervaren en krachtig sociaal-democratisch geluid! Zet mij in dat geval op 1 in de ledenraadpleging voor het lijsttrekkerschap van de Eerste Kamerverkiezingen.

Met vriendelijke groet,

Kim Putters

Website: www.kimputters.nl

Facebook: http://on.fb.me/kimputters

Steunbetuigingen: www.bit.ly/wijsteunenkim

*****

Help mij en stuur dit bericht door aan leden van de PvdA in uw netwerk met behulp van de balk hieronder.