Marleen, gefeliciteerd! En nu: voorwaarts, naar maart 2011

Met dank overgenomen van K. (Kim) PuttersĀ i, gepubliceerd op zaterdag 4 december 2010.

De uitslag is bekend: Marleen Barth is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA voor de Eerste Kamerverkiezingen. Ik feliciteer haar daar van harte mee.

Natuurlijk vind ik het ontzettend jammer dat het niet gelukt is om het referendum zelf te winnen. Tegelijk ben ik ontzettend blij met de 48% van de stemmen die ik behaald heb, en waarmee ik achter Marleen eindigde. Ik wil dan ook de vele leden die op me gestemd hebben bedanken. De steun, de leuke reacties en contacten vond ik geweldig. Ik zal mijn best doen dat vertrouwen niet te beschamen.

De afgelopen weken waren intensief maar ook ontzettend leuk, vooral vanwege de positieve en inhoudelijke discussies met Marleen, Jan en Steven. Dankzij hen is dit een heel mooie strijd en ervaring geworden.

Ik wens Marleen heel veel succes toe om samen met Job Cohen en Lilianne Ploumen een goede campagne in te zetten voor de verkiezingen van maart 2011. Waar ik kan zal ik daar graag ook aan bijdragen. En nu samen de schouders eronder met 1 doel: een sterke PvdA in alle provincies, en in de Eerste Kamer.