Frits

Met dank overgenomen van K.G. (Klaas) de Vries i, gepubliceerd op zondag 13 maart 2011.

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blogs PoMo

Frits Bolkestein

“Rutte is goud voor de VVD”, aldus kortgeleden Frits Bolkestein in een interview. Tragisch dus, dat hij Mark Rutte zijn belangrijke steun onthield, toen deze in een nek-aan-nek race was verwikkeld met Rita Verdonk om het leiderschap van de VVD. Toen zei Frits: “Verdonk trekt meer kiezers. Waarom? Dat zegt m’n gevoel.”

Bolkestein zegt zich niet verdiept te hebben in peilingen. Hij let alleen op het imago van de kandidaten. Verdonks imago is “overtuigend”, aldus Bolkestein. “Dat van Rutte is ook overtuigend, maar toch minder. Zij staat met beide benen op de grond. Zij gaat door roeien en ruiten. Dat voelen de mensen ook.” (Volkskrant, 9 mei 2006)

Nu is Rita goed voor nul zetels en Rutte voor goud. Hij heeft zijn partij tot de grootste van het land gemaakt.

Als premier zegt hij Nederland terug te willen geven aan de Nederlanders. Daar heeft hij al het nodige commentaar op gekregen. Zeker, hij had het al eens eerder gezegd en, nee, hij bedoelde niet aan de blanke autochtonen.

Het ging hem om de strijd tegen ‘hufters’. Dat zijn - vrees ik - ook vaak Nederlanders en, inderdaad, in zekere zin hebben zij zich meester hebben gemaakt van ons land, plassend door brievenbussen en kopstoten uitdelend, scheurend over de autoweg, iedereen met wie ze het niet eens zijn verketterend en behept met nog meer van dat soort ergerlijk gedrag.

Bij het streven deze lui aan te pakken verdient Rutte steun. Hij gedoogt hen dus niet. Maar een flink aantal van hen steunt en gedoogt hem wel.

Tip: gewoon die rollen omdraaien en de problemen benoemen. Dat werkt.

foto: De Pers