De koekenbakkers van Synovate

Met dank overgenomen van K.G. (Klaas) de Vries i, gepubliceerd op donderdag 2 juni 2011.

alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blogs PoMo
Op 2 maart vermeldde ik de peiling van Synovate op 1 maart voor de verkiezing van Provinciale Staten op 3 maart: ‘Kan nog iets veranderen,’ zeggen ze zelf, ‘want er komt nog een debat’, maar ik zag al kanjers van reclameborden in de stad van Synovate, waaruit blijkt dat ze toch wel knap trots zijn op hun politieke barometer.

Dit denkt men:

CDA 9, VVD 14, PvdA 12, SP 9, GL 4, CU 3, SGP 2, D66 7, Dieren 1, OSF 1, PVV 11, 50+ 2.

‘Dit moeten we dus vergelijken met de uitslag op 23 mei a.s.’, schreef ik en belofte maakt schuld.

Welaan:

CDA 11, VVD 16, PvdA 14, SP 8, GroenLinks 5, ChristenUnie 2, SGP 1, D66 5, Dieren 1, Onafhankelijke Senaatsfractie 1, PVV 10, 50Plus 1.

Ik heb natuurlijk uitgekeken naar de reclameborden van Synovate met hun excuses. Het CDA, de VVD en de PvdA kregen allemaal twee zetels meer dan voorspeld. De SP, de CU, de SGP, de PVV en 50+ allemaal eentje minder. Maar die ene zetel voor De Dieren, die was geweldig geraden!

De SP kreeg eigenlijk twee minder, maar door het gebruik van de balpen door een D66'er kregen ze een bonuszetel. En D66 kreeg er vijf maar verdiende er dus eigenlijk zes: een minder dan bij Synovate. De OSF kreeg er met kunst en vliegwerk een, maar de zetel wordt ingenomen door een kandidaat van 50+.

Kunt u dat ook zo accuraat met uw eigen politieke barometer? Nou, probeer er dan ook eens zoveel mee te verdienen als Synovate. Wedden dat zij daar beter in zijn?