Brief Algemene Rekenkamer; Reactie op verzoek commissie om onderzoek te doen naar de besteding van spoorbudgetten door ProRail - Parlementair onderzoek Onderhoud en innovatie spoor

Deze brief is onder nr. 3 toegevoegd aan dossier 32707 - Parlementair onderzoek Onderhoud en innovatie spoor.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Parlementair onderzoek Onderhoud en innovatie spoor; Brief Algemene Rekenkamer; Reactie op verzoek commissie om onderzoek te doen naar de besteding van spoorbudgetten door ProRail
Document­datum 30-05-2011
Publicatie­datum 30-05-2011
Nummer KST327073
Kenmerk 32707, nr. 3
Externe link originele PDF
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2010–2011

32 707

Parlementair onderzoek Onderhoud en innovatie spoor

Nr. 3

BRIEF VAN DE ALGEMENE REKENKAMER

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 23 mei 2011

In uw brief van 8 april jl. verzoekt u de Algemene Rekenkamer een onderzoek uit te voeren naar de besteding van spoorbudgetten door ProRail. U verwijst daarbij naar de brief van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu over het Parlementair onderzoek «Onderhoud en innovatie spoor» en het bijbehorende advies van de commissie voor de Rijksuitgaven (32 707, nr. 2).

Wij voldoen graag aan uw verzoek. Onze inspanning is erop gericht om eind september 2011 over de uitkomsten van dit onderzoek te rapporteren.

De onderzoeksvragen en aandachtspunten die in de brief van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu worden voorgesteld, zullen het uitgangspunt vormen van ons onderzoek. Wel zullen wij, gelet op het tijdstip waarop u over de uitkomsten van ons onderzoek wilt beschikken, de vragen en aandachtspunten enigszins toespitsen.

Wij zullen ons in ons onderzoek richten op de beantwoording van de volgende vragen:

  • 1. 
    In hoeverre zijn de budgetten voor (1) ProRail in totaal, (2) de onderdelen Uitbreiding, Vervanging en Onderhoud en (3) de projecten BB21, Mistral en Tweede fase Herstelplan Spoor uitgeput?
  • 2. 
    Welke scope- en planningswijzigingen hebben zich binnen de drie geselecteerde projecten voorgedaan en welke gevolgen heeft dit gehad voor de budgetten van de geselecteerde projecten?
  • 3. 
    Welke informatie over budgetuitputting, scope- en planningswijzigingen en de oorzaken hiervan heeft de minister van Infrastructuur en Milieu (voorheen de minister van Verkeer & Waterstaat) in de onderzochte periode naar de Tweede Kamer gestuurd?

We zullen ons in ons onderzoek concentreren op de periode 2005 tot en met 2010.

Over de planning en voortgang van het onderzoek zullen wij contact houden via de commissie voor de Rijksuitgaven.

Algemene Rekenkamer drs. Saskia J. Stuiveling, president drs. Eric J.M. Polman, wnd. secretaris

 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.