Gezocht: jouw visie op het PvdA buitenlandbeleid, Heino

Kerk in centrum van Heino
datum 24 juni 2011 19:30
plaats Heino
locatie details volgen na aanmelding en selectie Toon locatie
aanwezigen A.G. (Bert) Koenders i, M.J. (Job) Cohen i, J. (Jeltje) van Nieuwenhoven i, D.M. (Diederik) Samsom i, M. (Thijs) Berman i, N.J. (Nico) Schrijver i e.a.
organisatie PvdA-delegatie Europees Parlement i

Denk mee over de wereld van 2030

Het Internationaal Secretariaat en de eurodelegatie doen graag een beroep op jou. Begin 2012 presenteert de commissie-Schrijver op het partijcongres een resolutie over het buitenlandbeleid van de partij. Daarvoor zijn wij op zoek naar inspirerende ideeën.

Dus heb jij ideeën over een sociaaldemocratisch buitenlandbeleid? Over de omgang met de Arabische Lente, de oorlog in Afghanistan en de toekomst van ontwikkelingssamenwerking? Wil je ons van ideeën voorzien over internationale solidariteit, mensenrechten en de economische opkomst van Azië? Heb je een visie op de aanpak van het klimaatprobleem en grondstoffenschaarste? Dan zoeken we jou! Interesse? Meld je dan aan voor de PvdA zomerschool internationale samenwerking.

Wanneer? 24 tot en met 26 juni 2011. Aanvang: vrijdag om 19:30. Einde: zondag om 13:00.

Voor wie? PvdA-leden tot 36 jaar. We willen ongeveer 60 mensen verwelkomen.

Programma

Exacte programmagegevens volgen, maar vast staat dat je deelneemt aan lezingen, speeches en workshops die leiden tot een tekst die we aan de commissie-Schrijver aanbieden. Ook is er voldoende aandacht voor film, cultuur en ontspanning. Tijdens het weekend zijn kopstukken uit de partij aanwezig, zoals enkele Kamerleden, Europarlementariërs en overige partijprominenten. Onder hen zijn Job Cohen, Thijs Berman, Diederik Samsom, Marije Laffeber, Jeltje van Nieuwenhoven en Bert Koenders.

Aanmelden

Wil je graag deelnemen en ben je jonger dan 36? Meld je dan voor 25 mei aan door een mail met je contactgegevens en een korte motivatie (max. 300 woorden) te sturen naar: is@pvda.nl. Eind mei maken we per mail bekend wie is geselecteerd voor deelname. De kosten voor het weekend bedragen ongeveer 45,- euro plus je reiskosten naar Heino. Meer informatie volgt.

Over de resolutie

Voor het PvdA-congres staat de bespreking en aanname van een resolutie ‘internationaal’ op het programma. De leidende vraag daarbij is hoe de wereld er in 2030 zal uitzien en hoe het Nederlands buitenland beleid hierop dient aan te sluiten. De commissie-Schrijver bereidt met medewerking van het PvdA Internationaal Secretariaat en de Wiardi Beckman Stichting de komende maanden een conceptresolutie voor. Voorzitter Nico Schrijver is hoogleraar Internationaal Recht en deed eerder onderzoek naar de oorlog in Irak.


1.

PvdA-delegatie Europees Parlement

De PvdA i is met zes leden vertegenwoordigd in het Europees Parlement i (EP). De PvdA-leden maken deel uit van de fractie van de Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten (S&D).

De PvdA is sinds de eerste verkiezingen voor het EP in 1979 vertegenwoordigd in het Parlement. Haar beste resultaat behaalde zij bij de verkiezingen van 1979 en 1984, toen zij op 9 zetels uitkwam. Bij de verkiezingen voor het EP van 2009 en 2014 ging de PvdA een lijstverbinding aan met GroenLinks i. Paul Tang i was de lijsttrekker bij deze verbinding.

2.

Meer over...